Τελευταίες Ειδήσεις

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην αποτυχία της χώρας




Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασε την Τρίτη στο κανάλι epsilon ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Χρήστος Σιμορέλης. Το πρώτο θέμα που μπήκε στη συζήτηση ήταν η κόντρα της αναπληρωτρίας εκπροσώπου τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη με το κ. Βαξεβάνη και η μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο βουλευτής σημείωσε ότι στη χώρα μας όπως σε όλες τις δημοκρατίες, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποφασίζει για τις νομικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Οποιαδήποτε προσπάθεια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα θέμα καθαρά νομικό πέφτει στο κενό και δεν πείθει κανέναν. Οι εποχές που οι κυβερνήσεις διέτασσαν συλλήψεις και διωγμούς πολιτών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μάλλον η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κρίνει εξ ιδίων τ’ αλλότρια. Το ζήτημα θα το λύσει η δικαιοσύνη όπως το ίδιο θα συμβεί και με την υπόθεση Φλώρου που αφέθηκε ελεύθερος με παραποιημένα έγγραφα με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή.
Επιπλέον συζητήθηκε το ζήτημα στήριξης των πιο αδύναμων οικονομικά πολιτών. Η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την επιτροπεία υλοποιεί και επαναφέρει νόμους και διατάξεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.  Δείγμα γραφής ήταν η επέκταση τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων  και η αύξηση μισθού από 586 σε 800 ευρώ που υπέγραψε η υπουργός εργασίας στην αρχή της εβδομάδας. Με αυτή τη ρύθμιση περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους. Επιπλέον έχουμε τη δέσμευση  της Κυβέρνησης ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποφυγή της περικοπής των συντάξεων το 2019 προς μεγάλη απογοήτευση της Νέας Δημοκρατίας που έχει στηρίξει σε αυτό όλη την αντιπολιτευτική της προσπάθεια.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και στη ΔΕΘ το επόμενο σαββατοκύριακο θα τεθεί αναλυτικά ο οδικός άξονας και το αναπτυξιακό σχέδιο που θα ακολουθήσει η χώρα στο προσεχές διάστημα. Επιπλέον στους στόχους της Κυβέρνησης είναι φοροελαφρύνσεις για τους ελευθέρους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους με μείωση του πρώτου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22% στο 20% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% στο 26%. Εξετάζεται επίσης η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς φορολογουμένων με εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και η επέκταση του κοινωνικού μερίσματος. Παρόλο που τα οικονομικά στοιχεία είναι θετικά και οι μνημονιακοί νόμοι που πέρασαν σε μια νύκτα εις βάρος του κόσμου της εργασίας σταδιακά ανατρέπονται, η Νέα Δημοκρατία αρνείται πεισματικά να αντιληφθεί την πραγματικότητά  και επενδύει τα πάντα στην αποτυχία της κυβέρνησης, ζητώντας συνεχώς εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.