Τελευταίες Ειδήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Οι δανειστές υποτιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες



Κυριάκος Μητσοτάκης LIVE από τη ΔΕΘ: Οι δανειστές υποτιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες Με σύνθημα το «Μπορούμε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά απόψε στη ΔΕΘ και παρουσιάζει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ομιλία με άκρως… προεκλογικό περιεχόμενο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραθέσει αύριο το μεσημέρι, ως είθισται, και συνέντευξη Τύπου.

Η ομιλία του προέδρου της ΝΔ θα κινηθεί σε έξι άξονες: την οικονομία, τους θεσμούς, την ασφάλεια, την παιδεία, τη διεθνή παρουσία της χώρας και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ


    Με την πολιτική μας το πρώτο που θα τελειώσει είναι τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα
Επίθεση στους δανειστές
Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει όπως λένε κάποιοι ξένοι. Μπορεί να αναπτυχθεί τα επόμενα 10 χρόνια με 4%, να δημιουργήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια 700.000 θέσεις εργασίας και να πείσουμε τους Έλληνες να γυρίσουν. Είναι εφικτό. Μόνο οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν το πρόσθετο ποσοστό. Γιατί οι πιστωτές μας εγκλωβίζουν σε τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα. Η απάντηση είναι πολιτική γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τελειώσει το πελατειακού κράτους. δεν πιστεύουν οι εταίροι μας ότι υπάρχει θέληση για μεταρρυθμίσεις. Αντιμετωπίζουν με δυσπιστία και τη ΝΔ, κάνουν λάθος.Υποτιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, το πόσο έχουμε ωριμάσει. Ξεχνούν πόσο καταστροφικό είναι το πρόγραμμα που εφαρμόγεται και με τη δική τους υπογραφή. Φόρεσαν μια θηλιά που στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα. Τους ρωτώ, θα συμφωνούσαν σε μια τέτοια πολιτική αν αφορούσε τη χώρα τους; Εμείς τη θηλιά θα την κόψουμε!
Οι έξι άξονες

Βάζουμε μπροστά τον ιμάντα της κοινωνικής ανόδου. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους.

Θέλω σήμερα από εδώ να προτείνω 6 μεγάλους εθνικούς στόχους για να αναγεννηθεί η πατρίδα μας

Στόχος 1ος, μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης που δίνει ευκαιρίες σε όλους

2ος στόχος, μια οικονομία παραγωγική , καινοτόμος, με εθνικό σχέδιο, με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση

Στόχος 3ος, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και λειτουργικό

Στόχος 4ος, μια παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία.

Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Αξιολόγηση παντού.

Στόχος 5ος, Μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας. Αποτελεσματική δικαιοσύνη, αστυνομία που επιτελεί ελεύθερη τη δουλειά της

Στόχος 6ος μια χώρα που δεν μετέχει απλά σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Επανακτούμε την ισότιμη σχέση μας με τους εταίρους μας. Πως έχουμε σχέδιο δράσης σε ένα κόσμο που αλλάζει

  Θα φύγουν απαξιωμένοι!

Να χτίσουμε γέφυρες εκεί που άλλοι χτίζουν χαντάκια. Οι Έλληνες ζητούν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να κερδίσουν το μέλλον που τους αξίζει. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι καλό υπήρχε από παλιά. Θα φύγουν όπως τους αξίζει, όχι ηττημένοι αλλά απαξιωμένοι!

Πάρτε τις τύχες του τόπου στα χέρια σας

Ζητώ από τους Έλληνες να δουλέψουμε όλοι μαζί. Πάρτε τις τύχες του τόπου στα χέρια σας. Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Σε 12 μήνες θα ξανάρθω στη ΔΕΘ. Με τη στήριξη των πολιτών πιστεύω ότι θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω

Η Ελλάδα γερνάει

Βλέπω την αύξηση της υπογεννητικότητας και ανησυχώ. Η Ελλάδα γερνάει. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο κίνδυνος για την πατρίδα μας δεν έχει περάσει. Όσο η χώρα δεν δανείζεται από τις αγορές, η θέση της είναι επισφαλής.

 Ξεκίνημα με... επίθεση

Ο πρόεεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στην κυβέρνηση. Είπε πως μιλά στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας και έκανε λόγο για κατρακύλα τεσσάρων ετών, σημειώνοντας πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία όσον αφορά στην ασφάλεια.

 18:02 Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή


  18:01 Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά


Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο Βελλίδιο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μίλησε για μια μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ, προς όφελος των ασθενέστερων, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ

Καρέ καρέ η βόλτα στα περίπτερα της ΔΕΘ – Οι selfies, τα τσίπουρα και το σύνθημα «Μπορούμε»

Περιοδεία για περισσότερες από τέσσερις ώρες στους χώρους της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος του.

Τα είπαν… on air Μητσοτάκης – Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι από εκείνους που θα βρεθούν στο Βελλίδειο για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δυο τους ταξίδεψαν μαζί για Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το μόνο Υπουργείο που θα κρατήσω στο Μαξίμου, αν εκλεγώ

Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο και είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ενοποίηση όλων των δομών εξωστρέφειας της χώρας σε μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να 'μαστε πάλι εδώ! Δεύτερη εβδομάδα της ΔΕΘ και απόψε στη Διεθνή Έκθεση μιλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.