Τελευταίες Ειδήσεις

Κόκκαλης στη γιορτή Αμυγδάλου: Παράδειγμα υγιούς παραγωγικής προσπάθειας οι καλλιέργειες ξηρών καρπών




Τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται "διαρκώς και απαρεγκλίτως" στο πλευρό κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στη χώρα, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 18ης Γιορτής Αμυγδάλου στο Συκούριο.
Μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως "το τελευταίο διάστημα η στροφή ολοένα και περισσοτέρων στον πρωτογενή τομέα έρχεται να συνδράμει τα μέγιστα στην εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη.
Εξέχουσα θέση σ' αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη έχουν οι καλλιέργειες των ξηρών καρπών, οι οποίες λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών αλλά και της ποιότητας των εδαφών μας, δίνουν προϊόντα με προστιθέμενη αξία, τα οποία ξεχωρίζουν στις διεθνείς αγορές.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός πως σήμερα, η Θεσσαλία παραμένει η πρωταθλήτρια στην παραγωγή αμυγδάλου, με τον πρώην Δήμο Νέσσωνα στον σημερινό Δήμο Τεμπών, να κατέχει τα πρωτεία της παραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται απολύτως αναγκαία και θετική η προσπάθεια ανάδειξης του προϊόντος μέσα από εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, αλλά και η ανάδειξη της παράδοσης που είναι συνυφασμένη με την καλλιέργεια του αμυγδάλου.
Σας διαβεβαιώνω πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται διαρκώς και απαρεγκλίτως στο πλευρό κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας , όπως αυτή που συντελείται εδώ στον τόπο σας, στον τόπο μου.
Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη 18η Γιορτή Αμυγδάλου και είμαι βέβαιος για την απόλυτη επιτυχία των εκδηλώσεων".


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.