Τελευταίες Ειδήσεις

Μαζική συμμετοχή των Τρικαλινών του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Δεκαδες Τρικαλινοί που μετεβησαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν με χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους που συμμετείχαν στο μαζικό και γεμάτο παλμό συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας με σύνθημα «Η ανάπτυξη τους σημαίνει ΝΑΤΟ – Φτώχεια – Πόλεμοι. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Με συνθήματα, δρώμενα, πικέτες, στην μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στην συνέχεια στην πορεία, πίσω από τα πανό τους, οι διαδηλωτές απάντησαν αγωνιστικά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην κυβερνητική κοροϊδία περί «εξόδου από τα μνημόνια» και «ανάκτησης δικαιωμάτων», τη στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση και παράλληλα βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς διαδήλωσαν κόντρα στην αστυνομοκρατία, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και προβοκάτσιας που καλλιεργήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες από διάφορες πλευρές.

Ανάμεσα στα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία και τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας που συμμετείχαν συγκροτημένα στην κινητοποίηση, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία εργαζομένων από κλάδους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως οι συμβασιούχοι ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ.
Ξεκαθάρισαν ότι λύση δεν είναι η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η αναμονή «φιλολαϊκής» διακυβέρνησης εντός των ίδιων τειχών, αλλά ο ανυποχώρητος ταξικός, μαχητικός, μαζικός αγώνας, μέσα από τα Σωματεία, με οργανωμένη πάλη στους τόπους δουλειάς, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με αγώνα που βάζει μαχητικά στο επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.