Τελευταίες Ειδήσεις

Φρίκη σε μαιευτήριο: Bρήκαν νεκρά μωρά μέσα σε κουτιά και σακούλες



Φρίκη σε μαιευτήριο: Bρήκαν νεκρά μωρά μέσα σε κουτιά και σακούλεςΣε σακούλες και κούτες βρέθηκαν 12 σοροί μωρών σε μαιευτήριο της πόλης Ναϊρόμπι στην Κένυα, μετά από απρόσμενη επίσκεψη του κυβερνήτη της.

Κατά τη διάρκεια της ξαφνικής του επίσκεψης, ο κυβερνήτης της πόλης Ναϊρόμπι, Μάικ Σόνκο, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη θλιβερή ανακάλυψη των νεκρών μωρών που είχαν τοποθετηθεί σε σακούλες και κούτες.

«Κατά τη ξαφνική μου επίσκεψη, ανακάλυψα 12 πτώματα βρεφών, τα οποία είχαν πεθάνει μυστηριωδώς στο νοσοκομείο και οι σοροί τους είχαν τοποθετηθεί σε κουτιά και σακούλες μέσα σε ένα δωμάτιο», δήλωσε ο Μάικ Σόνκο.

Συγκεκριμένα ο  Μάικ Σόνκο επισκέφθηκε το μαιευτήριο Pumwani τη Δευτέρα μετά από καταγγελίες ασθενών για αμέλεια και μεταφορά σορών. Ο Σόνκο ζήτησε να μάθει τον αριθμό των μωρών που απεβίωσαν εκείνη την ημέρα (δηλ. τη Δευτέρα) και τότε ο εργαζόμενος του είπε πως από τη Παρασκευή είχε πεθάνει μόνο ένα, ενώ εκείνος είχε πληροφορίες για πάνω από έξι νεκρά βρέφη.



Τότε ο κυβερνήτης φανερά εκνευρισμένος του είπε: «Μην παίζεις μαζί μου. Έχω πληροφορίες για έξι πτώματα. Μου είπες πως υπάρχει μόνο ένα. Λοιπόν, πόσα νεκρά μωρά υπάρχουν εδώ;». Μετά την αντιπαράθεση, ο Σόνκο διέταξε έναν εργαζόμενο να του ανοίξει διάφορα κουτιά και πλαστικές σακούλες που βρισκόταν σε ένα δωμάτιο. Τότε ήταν που βρέθηκε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα, αντικρίζοντας τα πτώματα 12 μωρών. Ωστόσο, η αιτία θανάτου των βρεφών ή το τι συνέβη στις μητέρες τους, δεν έγιναν γνωστά.

Ο κυβερνήτης έθεσε σε διαθεσιμότητα πολλούς ανώτερους υπαλλήλους του νοσοκομείου, ανάμεσα στους οποίους ο επόπτης, ο διοικητής και ο γυναικολόγος που είχε βάρδια εκείνη την ώρα.

Τα δημόσια νοσοκομεία στην Κένυα έχουν ιστορικό αμέλειας και κακής διαχείρισης, αφού πρόκειται για ένα σύστημα υγείας που είναι συνωστισμένο, υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο, είπε, μεταξύ άλλων, ο Σόνκο.

Το συγκεκριμένο μαιευτήριο  δεν έχει εγκαταστάσεις για σορούς έτσι μία κοινή τακτική των εργαζομένων είναι να τις τοποθετούν συχνά σε κουτιά ώσπου μετά να τις μεταφέρουν στο νεκροτομείο, είπε ένας γιατρός σε άρθρο του στην εφημερίδα Standard, σύμφωνα με το Cnn.

Επίσης ο γερουσιαστής του Ναϊρόμπι δήλωσε: «Η κατάσταση στο Pumwani είναι θλιβερή και ανάξια σε οποιαδήποτε οικογένεια. Έχω μιλήσει με τον διευθυντή ποινικών ερευνών να ερευνήσει τους εμπλεκόμενους στους θανάτους των μωρών καθώς και πιθανές κατηγορίες για εμπορία παιδιών και ανταλλαγής μωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.