Τελευταίες Ειδήσεις

Νάξος: Ρεκόρ Γκίνες με μια μερίδα τηγανιτές πατάτες που ζυγίζει 625 κιλά



Νάξος: Ρεκόρ Γκίνες με μια μερίδα τηγανιτές πατάτες που ζυγίζει 625 κιλάΣε λιγότερο από 8 ώρες οι παραγωγοί της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κατάφεραν να καταρρίψουν το δικό τους ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανιτές πατάτες, συνολικού βάρους 625 κιλών.
Προκειμένου να επιτευχθεί το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθαριστές πατάτες Νάξου, οι οποίοι έγιναν 1.800 κιλά καθαρισμένες πατάτες. Όταν η ηλεκτρονική ζυγαριά έγραψε 860,0 κιλά, το νέο ρεκόρ Γκίνες ήταν γεγονός, αφού σήμαινε ότι είχαν τηγανιστεί 625 κιλά πατάτες, αρκετά περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί επίσης στη Νάξο πέρυσι με 554 κιλά. 

Οι πατάτες σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου. Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάστηκαν, επίσης, 800 κιλά ελαιόλαδου και 24 καζάνια. Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν το απόγευμα του Σαββάτου. Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.