Τελευταίες Ειδήσεις

Η παράδοση στο προσκήνιο-Επιτυχής η 2η Γιορτή Παραδοσιακών χορών και δρώμενων

Με φόντο την Μοναστική πολιτεία των Μετεώρων και σκηνή τον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας για δεύτερη χρονιά οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Μετεώρων αντάμωσαν στην 2η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων το απόγευμα της Κυριακής.
Η εκδήλωση που ξεκίνησε πέρυσι και τείνει πλέον να γίνει θεσμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών που κατέκλυσαν το χώρο για να παρακολουθήσουν μια πανδαισία παραδοσιακών χορών από κάθε δημοτική ενότητα με το δικό της ηχόχρωμα και την παράδοση.
Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στην "Παράδοση και την Ορθοδοξία" όπως ανέφερε ο συντονιστής της κ. Κοσβύρας καλωσορίζοντας όλους και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση και στην στήριξη που παρέχουν στους συλλόγους που αγωνίζονται για να διατηρήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό στα χωριά τους.
Κεντρικός ομιλητής της ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

ο οποίος αρχικά συνεχάρη όλους τους συντελεστές για το σπουδαίο έργο που παράγουν και τόνισε ότι πράγματι "Παράδοση και Ορθοδοξία" έχουν τι δική τους κοινή συμπόρευση από αιώνων.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική αυτή τη σχέση γιατί εκκλησία και λαός έχουν κοινούς αγώνες επισημαίνοντας ότι η παράδοση διαφυλάχθηκε από τους μοναχούς και τα μοναστήρια που έχουν παράξει σπουδαίο έργο και παρότρυνε τους ανθρώπους των συλλόγων να κρατήσουν ψηλά το λάβαρο του πολιτισμού και της παράδοσης καθώς είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας και του τόπου μας.
Ευχαρίστησε όλους για την συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σημειώνοντας ότι η τοπική εκκλησία θα είναι αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Σινάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μπουτίνας τονίζοντας ότι όπως πάντα θα είναι στο πλευρό των συλλόγων συγχαίροντας όλους για το έργο που παράγουν.
Στη συνέχεια ο αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού μετατράπηκε σε μια τεράστια πίστα όπου οι συμμετέχοντες σύλλογοι προσέφεραν ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
 




































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.