Τελευταίες Ειδήσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ -Την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη στο Μύλο Ματσόπουλου οι κεντρικές εκδηλώσεις



Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ των Τρικάλων παραχώρησε το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ , όπου παρουσίασαν το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ . Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τόνισαν:
« Με σύνθημα "Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!", το Φεστιβάλ  διανύει το πολύμηνο ταξίδι του απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας. Την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ μας έχει ως σταθμό του τα Τρίκαλα και τον γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.
Φέτος το  Φεστιβάλ, αυτή η μεγάλη συνάντηση αγώνα της νεολαίας, είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ. Γιατί η συμπλήρωση των 100χρονων του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Μας εμπνέει η ηρωική πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα του λαού μας. Μας εμπνέουν τα παραδείγματα χιλιάδων συντρόφων μας που θυσιάστηκαν στη σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός. Μας εμπνέει η παρακαταθήκη που άφησε το Κόμμα μας στις επόμενες γενιές, με τις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.

Απευθύνουμε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα στους νέους και στις νέες. Σε όλους όσοι αγωνιούν με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Σ’ αυτούς που προσπαθούν να τα "φέρουν βόλτα" και δυσκολεύονται, με το κόστος των σπουδών τους, που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά, σ’ αυτούς που όταν βρίσκουν δουλειά αμείβονται με ψίχουλα, που βιώνουν την εκμετάλλευση. Όλους αυτούς που τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή!
Τους λέμε με βεβαιότητα ότι η βαρβαρότητα που βιώνουν μπορεί να σταματήσει. Ότι είναι δικαίωμά τους να ζήσουν σε ένα διαφορετικό, δίκαιο και όμορφο κόσμο, να έχουν ένα αλλιώτικο μέλλον.
Ότι όλα μπορούν να αλλάξουν! Κόντρα στο σύστημα και στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στα μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που τα υπηρετούν. Κόντρα σ’ όλους αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μας με αντιλαϊκά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2060.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος καλύτερα μπορεί να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, ώστε να αποκτούν όλο και περισσότερα πλούτη από την εκμετάλλευση των πολλών. Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δήθεν τελείωσαν τα μνημόνια και ότι τώρα μπαίνουμε στην "κανονικότητα" είναι κοροϊδία και απάτη.
700 μνημονιακοί νόμοι, εκτός από τις περικοπές και τα φορολογικά χαράτσια που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχουν οδηγήσει στην ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες, έχουν θεσπίσει ένα εκμεταλλευτικό καθεστώς, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αξιοποιούν τις εργασιακές σχέσεις δουλείας, να καταπατούν δικαιώματα, να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν. Οι ιαχές της κυβέρνησης για επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τις δήθεν υποτυπώδεις αυξήσεις στον κατώτερο μισθό είναι προπαγανδιστικές αθλιότητες, για να συγκαλύψουν την εργασιακή ζούγκλα της εκμετάλλευσης, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις, που με σχετικές διατάξεις έχουν δωρίσει στα μονοπώλια για να κερδίζουν από τον ιδρώτα και το μόχθο της εργατικής τάξης.
Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες βιώνουν άμεσα το "μεσαίωνα", τις ληστρικές καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής που κλέβουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν. Γνωρίζουν επίσης ότι η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης, συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, δίνουν γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και την ΕΕ, χτίζουν νέες βάσεις του θανάτου, παραχωρούν χερσαίες και λιμενικές εγκαταστάσεις, απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συμπράττουν στην αλλαγή συνόρων. Μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο για τους πολέμους των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, βάζοντας σε επικίνδυνες περιπέτειες το λαό μας.
Καλούμε κάθε νέο και νέα που δεν βολεύεται με τη ζωή που του ετοιμάζουν, όλους αυτούς που "δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, δε βολεύονται κάτω απ᾿ τα ξένα βήματα, δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο και στο δίκιο" να δώσουν διεκδικητικό και αγωνιστικό "παρών" στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για να αποκτήσουμε αυτά που μας ανήκουν».

Οι  κεντρικές εκδηλώσεις  του Φεστιβάλ ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συγκεκριμένα: 
● Στις 5μμ  στον χώρο του Πάρκου Ματσόπουλου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου από μαθητές γυμνασίου, με σύνθημα «κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου – ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
● Στις 7μμ ξεκινάει τη λειτουργία του ο παιδότοπος , τα νεανικά στέκια και οι εκθέσεις:
▪ Παιδότοπος ,
-7μμ θα γίνει παιχνίδι παντομίμας για τους μικρούς μας φίλους με θέμα: «Όχι σ’ όλα τα Ναρκωτικά –Ζωή ολόκληρη Όχι με δόσεις» ,
-8μμ θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με πολλές εκπλήξεις και εμψυχώτρια τη Βάγια Γουλοπόύλου.
▪ Μαθητικό Στέκι με διαγωνισμό και σεμινάρια ρίμας από τους Billy Rose και Ματωμένη Λεπίδα, γκράφιτι  ενάντια στο Φασισμό. Στο χώρο θα υπάρχει συζήτηση για τη νέα σχολική χρονιά μετά και τις εξαγγελίες Γαβρόγλου.
▪ Εργατικό στέκι με παρουσίαση συλλογικής εργασίας « Για την Ιστορία του εργατικού κινήματος & την ανάγκη να οργανωθεί ένας νέος σήμερα στο σωματείο του»
▪Εκθέσεις:  - για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ 
                   - για την ιστορία του φοιτητικού κινήματος και την συμβολή της ΚΝΕ.
Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με πολλές προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ.
  Στις 9μμ αρχίζει το πρόγραμμα της  Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ :
-9μμ μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ
-9:30μμ πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
-10μμ Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη
- μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Παράλληλα θα λειτουργεί η παραδοσιακή ταβέρνα   και το  μπαρ.




T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
05/9/2018
                         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.