Τελευταίες Ειδήσεις

Μικέλης Χατζηγάκης στο "Ράδιο Μετέωρα": «Η σοβαρή ανανέωση είναι το κλειδί»





Την άποψη του ότι η «σοβαρή ανανέωση είναι το κλειδί για να μπορέσει η χώρα να κάνει βήματα προς τα εμπρός» εξέφρασε ο Μικέλης Χατζηγάκης σε συνεντεύξη που έδωσε στο Ράδιο Μετέωρα και στον Θανάση Βλάχο. Ο νεαρός Τρικαλινός επιστήμονας αποσαφήνισε πως «όταν λέω ανανέωση δεν εννοώ να φύγουν αυτοί που έχουν άσπρα μαλλιά και να μπουν αυτοί που έχουν μαύρα. Το ζητούμενο είναι να μπουν άνθρωποι που θα φέρουν φρέσκες ιδέες και θα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις. Άνθρωποι που έχουν δουλέψει στην αγορά, έχουν γνώσεις και εμπειρίες και δεν έχουν ανάγκη την πολιτική».   

Συγκεκριμένα, ο Τρικαλινός οικονομικός εμπειρογνώμονας του Κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ ανέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει ΔΕΘ και είπε πως «στόχος  μας είναι να βρουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δουλειά» και η «αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας θα είναι οι μειώσεις φόρων. Για παράδειγμα, η ΝΔ δεσμεύεται για μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή στο 11%, μείωση του φόρου των επιχειρήσεων κατά 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια».


Επίσης, ο Μικέλης, ο οποίος τους τελευταίους 3 μήνες επισκέπτεται τα χωριά του Νομού Τρικάλων, ανέλυσε και πως βλέπει την ανάπτυξη των Τρικάλων μέσω π.χ. στήριξης του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου μέσω αρδευτικών έργων, προγράμματα νέων τεχνολογιών στην γεωργική παραγωγή, κα. Αλλά, και μέσα από στήριξη του αστικού κομματιού (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, κα) του Νομού π.χ. μέσω φόροελαφρύνσεων, καλύτερης λειτουργείας του κράτους, ενίσχυσης του τουρισμού (π.χ. δημιουργία μονοπατιών), κα.


Όταν του τέθηκε το ερώτημα για την οικογενειοκρατία είπε: «Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Εγώ είμαι ο Μικέλης ο Χατζηγάκης. Έχω σπουδάσει σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Έχω δουλέψει σε δύσκολες πολυεθνικές εταιρίες. Έδωσα εξετάσεις για να μπω, δεν μου χαρίστηκε τίποτα. Θέλω να είμαι σαφής. Και στα πανεπιστήμια και στις μεγάλες πολυεθνικές ούτε μπαίνεις ούτε βγαίνεις από το παράθυρο. Το όνομα μου δεν με βοήθησε πουθενά στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Ούτε στην Αγγλία ούτε στην Αμερική. Λοιπόν, έχω μαζέψει γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Και στο κάτω κάτω είναι κακό να θες να προσφέρεις στον τόπο σου; Να κριθώ θέλω. Δεν ζητάω να μου χαρίσει κανείς κάτι. Να με κρίνει ο κόσμος ζητάω…..Η οικογένεια μου έχει στηρίξει τα Τρίκαλα. Ο πατέρας μου ξεκίνησε την καριέρα του με περιουσία και τώρα μένει στο νοίκι ενώ άλλοι ξεκίνησαν από το νοίκι και τώρα έχουν μεγάλες περιουσίες. Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα πω ότι ο Χατζηγάκης τα έκανε όλα τέλεια. Προφανώς έκανε και λάθη και παραλείψεις. Αλλά το αποτύπωμα του είναι θετικό στον τόπο και στον Νομό Τρικάλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.