Τελευταίες Ειδήσεις

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοί


Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση -  Τι δήλωσαν οι νέοι υπουργοίΟλοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αναδείχθηκαν μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.
Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Γεροβασίλη: Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα
Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της, η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, λέγοντας ότι «η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια. Μεγάλη η πρόκληση, αλλά μου αρέσουν οι προκλήσεις», σημείωσε.
«Θα τα καταφέρουμε με το σωστό τρόπο», διεμήνυσε η υπουργός, προσθέτοντας: «Η ασφάλεια, η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Είναι ευθύνη της Πολιτείας, με την εγγύηση των πολιτών, να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας εγγυάται και την ασφάλεια», κατεληξε η κ. Γεροβασίλη.

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα,ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του ανασχηματισμού, είπε: «Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα γιατί έχουμε τον θάνατο ενός πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα υπόλοιπα μετά».
Κόλλια-Τσαρουχά: Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη
"Είναι ημέρες πένθους για την Πολεμική μας Αεροπορία. Λυπάμαι που υπό αυτές τις συνθήκες αναλαμβάνω το Υφυπουργείο της Εθνικής Άμυνας, όμως είναι τιμή, όπως μεγάλη τιμή ήταν να υπηρετώ τη Μακεδονία και τη Θράκη εδώ και περίπου 3,5 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,"δήλωσε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, λίγο πριν από την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
Χαρίτσης: Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση
Κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρώτος τη τάξει υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.