Τελευταίες Ειδήσεις

Τα Εννιάμερα της Παναγίας


Με μεγαλοπρέπεια και βαθειά κατάνυξη έγιναν τα Εννιάμερα της Παναγίας, στο μικρό αλλά Πάγκαλο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Αγίας Μονής.
            Ο χώρος αυτός, που είναι μόλις 60 μετρά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, είναι πλέον Μετόχι της Ιεράς Μονής Γκούρας.
            Κτίσθηκε τον 17ο αιώνα και αρχικά ήταν Μοναστήρι Ανδρικό. Τότε η περιοχή της Αγίας Μονής ήταν απομακρυσμένη από την πόλη των Τρικάλων, η οποία ήταν γύρω από τον Ποταμό Ληθαίο.
            Με το πέρασμα των αιώνων το Μοναστήρι άλλαξε, οι γύρω περιοχές πουλήθηκαν, σε κατοίκους των Τρικάλων, και έτσι στήθηκε η σημερινή Αγία Μονή.
            Ύστερα από την πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας και την επιθυμία των Γεροντισσών της Ιεράς Μονής στήθηκε ένα πανέμορφο και σεμνό Εκκλησάκι, για να θυμίζει την Αγιότητα του τόπου.

            Στα Εννιάμερα της Παναγίας πλήθος πιστών τίμησε την μετάβαση της Θεοτόκου στην Ουράνιο Βασιλεία. Τον Εσπερινό, απ’ όπου οι φωτογραφίες,  έκαναν ο Αρχιμανδρίτης π.Χαρίτων Μανιτάρας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π.Ευάγγελος Τουρτούνης και π.Κων/νος Σαγάνης. Το δε ψαλτήρι λάμπριναν με την παρουσία τους και με τις φωνές τους η Αγία Καθηγουμένη της Ι.Μ. Γκούρας Αγαθολόγη μοναχή και οι Αδελφές Γαλήνη και Θεονίκη.
            Συγχαρητήρια σ’ όσους μόχθησαν, για να ξαναγίνει ο Ιερός αυτός χώρος, χώρος Λατρείας και Προσευχής. Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους από τον πολιτικό κόσμο, ο κ.Κώστας Πατέρας, πολιτευτής και ο κ.Δημήτρης Παζαίτης Αντιδήμαρχος.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.