Τελευταίες Ειδήσεις

«Συγγνώμη» Κουβέλη για τις φονικές πυρκαγιές -«Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έγιναν»

Συγγνώμη ζήτησε για τις φονικές πυρκαγιές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ANT1 υποστήριξε ότι οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν, ζήτησε ωστόσο συγγνώμη. «Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έγιναν. Ότι μπορεί να έχουν υπάρξει λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις ή διαδικασίες δεν μπορώ να το αποκλείσω», τόνισε.
«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι με 25.000 κατοίκους. Το ερώτημα: Θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν και αυτοί οι νεκροί συμπολίτες μας; Ενδεχομένως, εάν έλειπαν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, θα μπορούσε να είχε γλιτώσει και αυτός ο κόσμος», είπε o κ. Κουβέλης σχολιάζοντας τα πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή.
Σχετικά με τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, «προφανέστατα αφορά στην έκφραση της συγγνώμης και της λύπης για αυτό το οποίο έγινε».


Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη δική του συγγνώμη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι με αφορά να ζητήσω και ζητώ συγγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, με ένα κέντρο επιχειρήσεων να δουλεύει σε 48ωρη βάση, με τα πλοία, τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. «Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετεί το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι οι πιέσεις συνεχίζονται προς την τουρκική πλευρά, ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως επαναφέρεται συνεχώς, με κάθε ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.