Τελευταίες Ειδήσεις

Ουσία είναι





Σε μια εποχή που ο λαϊκισμός νίκησε τον οραματικό λόγο, την πολιτική συνέπεια και ισοπέδωσε  διαχρονικές αξίες του λαού μας, είναι ελπιδοφόρο ο αρχηγός της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης να ανεβάζει τον πήχη της ποιότητας στην πολιτική ζωή της χώρας και να επαναφέρει  στο επίκεντρο την ουσία της πολιτικής.
 Ουσία είναι  να έχεις την ευαισθησία και την δύναμη να παρουσιάζεις το αξιακό σύστημα με το οποίο θα πορευθείς και θα εμπιστευθούν οι πολίτες αλλά και τα μέλη του κόμματος που εκπροσωπείς. Είμαστε περήφανοι διότι ο πολιτικός μας διάλογος γίνεται σε ένα τόνο που εμείς έχουμε θέσει και η αντιπαράθεσή μας σχετίζεται με θέματα που έχουν στόχο το όφελος της χώρας, χωρίς να επενδύουμε στις προσωπικές επιθέσεις  και στις ευήκοες εφήμερες  πολιτικές κορώνες για μικροπολιτικά οφέλη.
 Ουσία είναι να αναζητάς το καλύτερο αποτέλεσμα μέσα από μια καινοτόμο διαδικασία.

 Για πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δημιουργεί ένα αξιοκρατικό  σύστημα αξιολόγησης , μέσα από μια αμετάβλητη διαδικασία που ο ίδιος θα λάβει μέρος μόνον στην τελική της μορφή , γνωστό ως μητρώο στελεχών.Αναζητά  τους καλύτερους για να στελεχώσουν την κρατική μηχανή, μια πολιτική πράξη  που εμπνέει και αποκαθιστά την αξία της πολιτικής στα μάτια των πολιτών .
 Ουσία είναι  να οραματίζεσαι και να σχεδιάζεις το μέλλον αυτού του τόπου λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο και αυτό το κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την πρώτη στιγμή μίλησε για το μεγάλο στοίχημα η τωρινή εκπαίδευση  να συναντήσει την αγορά εργασίας του μέλλοντος σε έναν κόσμο που η τεχνολογική καινοτομία μας κάνει να χάνουμε   την γη κάτω από τα πόδια μας κάθε πέντε χρόνια.
 Ουσία είναι να επιλέγεις ρεαλιστικό σχέδιο και ορθολογικές λύσεις για να οδηγήσεις την χώρα στην ισορροπία, και την επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι συνυφασμένη με την εργασία και την ανάπτυξη αξιοποιώντας παράλληλα τα προτερήματα του λαού μας, την εργατικότητα, το ήθος, τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο .
 Είναι σπουδαίο, βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού σου να βλέπεις ανθρώπους  που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και να σκέφτεσαι πως μαζί δουλεύοντας θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτού του έθνους ώστε να γευτούμε τους καρπούς  των αγώνων και του μόχθου  μας.
 Από την προσωπική και μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία και την ενασχόλησή μου με τα κοινά διδάχτηκα πως αξίζει να αναζητούμε την ουσία στην ζωή και στην πολιτική. Εγώ πιστεύω ότι  μπορούμε να κάνουμε την αρχή που θέλουμε, εσείς;


                                                              Χρυσάνθη Γάλλου Δαλκαφούκη
                                                    Πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Τρικκαίων



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.