Τελευταίες Ειδήσεις

Παύλος Χρηστίδης : Είμαστε απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στη συντηρητική ΝΔ


Παύλος Χρηστίδης στα dikaiologitika: Είμαστε απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στη συντηρητική ΝΔΟ επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης σε αποκλειστική του συνέντευξη στα dikaiologitika.gr δηλώνει πως η αποχώρηση του Ποταμιού ισχυροποίησε το Κίνημα Αλλαγής, θεωρεί πως η δύναμη του φορέα είναι στη σύνθεση ιδεών και σημειώνει πως το πώς το πρόγραμμα Ελλάδα απαντά με ρεαλισμό στις προκλήσεις για την επόμενη μέρα της χώρας.

Συνέντευξη στον Τάσο Αδρασκέλα
 Ο Παύλος Χρηστίδης τονίζει οτι για τον Σύριζα στρατηγικός αντίπαλος δεν είναι η Ν.Δ. αλλά η κεντροαριστερά και εμφανίζεται σίγουρος πως προεκλογικά θα στηθεί  ένα ακραίο πολωτικό κλίμα. Τέλος, υποστηρίζει πως το ΚΙΝ.ΑΛ. ως «η παράταξη των μεγάλων αλλαγών, που έδωσε ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και έκανε πράξη το κοινωνικό κράτος» διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο και έχει « συνολική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, για την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία».



Το Κίνημα Αλλαγής μετά την αποχώρηση του Ποταμιού αφήνει οριστικά πίσω την περίοδο εσωστρέφειας και προχωρά ενωμένο στην πορεία του προς τις εκλογές;

Είναι προφανές ότι βγαίνουμε πιο ισχυροί. Αποκρυσταλλώνεται ο λόγος μας, συσπειρώνεται η βάση μας, διασφαλίζεται η αυτόνομη πορεία μας.
Στη κοινωνική βάση της παράταξης, στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεν υπήρχε και δεν υπάρχει καμία εσωστρέφεια. Υπήρχε και υπάρχει ισχυρή ενότητα και εντολή σε εμάς να πάμε μπροστά, να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα, με όσους θέλουν και όσους μπορούν. Και αυτό κάνουμε, πάντα με στόχο να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αφήσει την κρίση πίσω της, οριστικά και με ασφάλεια.

- Αν ο χρόνος γύριζε πίσω θα αλλάζατε κάπου την τακτική που ακολουθήσατε από την εκλογή της κ. Γεννηματά μέχρι την αποχώρηση του Ποταμιού;

Η στρατηγική επιλογή συμπόρευσης με τους προοδευτικούς πολίτες, τις προσωπικότητες, τις κινήσεις και τα κόμματα της Κεντροαριστεράς επιβραβεύτηκαν με τη συμμετοχή 212.000 συνιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής τον περασμένο Νοέμβριο. Η δύναμη μας ήταν, είναι και θα είναι στη σύνθεση των ιδεών που βελτιώνουν την ζωή των συμπολιτών μας.
Στην πολιτική δε μπορείς να χρησιμοποιείς το βίντεο για ν’ αλλάζεις αποφάσεις, αλλά για να μην ξανακάνεις τα ίδια στο μέλλον.

- Η πρόταση που καταθέσατε ως φορέας για το αύριο της χώρας, με  το πρόγραμμα «Ελλάδα» θεωρείτε ότι μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους  να επιστρέψουν, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΙΝ.ΑΛ.;

Το ελληνικό δαιμόνιο είναι εδώ. Έτοιμο να αλλάξει την χώρα.
Χρειαζόμαστε εθνική αναπτυξιακή και κοινωνική αφύπνιση. Η δική μας συνολική στρατηγική  και το προοδευτικό προγραμματικό μας σχέδιο αποτυπώνεται κυρίαρχα στο «Σχέδιο Ελλάδα».
Με επιχειρήματα, με εφικτές και σοβαρές προτάσεις και λύσεις  που αφορούν στο σήμερα και το αύριο διαμορφώνουμε το σχέδιο της επόμενης μέρας. Χωρίς να εκτοξεύουμε λάσπη, συκοφαντίες και ασύστολα ψεύδη όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να λεηλατήσει το πολιτικό σύστημα.
Οι προοδευτικοί πολίτες, μετά την πικρή εμπειρία που είχαν από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιστρέφουν τώρα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού κέντρου που εμείς ως Κίνημα Αλλαγής εκφράζουμε. Το βλέπουμε καθημερινά σε όλη την Ελλάδα στις ομιλίες και τις περιοδείες της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά και των στελεχών μας.
Είναι δε προφανές, πως στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σήμερα η ΝΔ. Είναι η κεντροαριστερά και πολιτικός χώρος που την εκφράζει, το Κίνημα Αλλαγής. Κάθε πολιτική και επικοινωνιακή κίνηση Τσίπρα αφορά το ρεσάλτο στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Τα πάντα για την χώρα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί σε αυτό τον χώρο. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την αναμέτρηση.

- Σας προβληματίζουν οι τόνοι με τους οποίους, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί  η προεκλογική μάχη;

Προβληματίζει κάθε πολίτη της χώρας που προσπαθεί να δουλέψει και να ζήσει στην Ελλάδα.  Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν με ένταση όσα έκαναν ως αντιπολίτευση. Προσπαθούν  να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με συκοφαντίες, ψεύδη και ενορχηστρωμένες επιθέσεις μέσω του φιλικού τους τύπου. Το έχουν κάνει πολλές φορές, τόσο που τους έχει γίνει δεύτερη φύση. Είναι βέβαιο πως θα το επιχειρήσουν και κατά την προεκλογική περίοδο ώστε να δημιουργήσουν ένα ακραία πολωτικό – εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Δυστυχώς και η ΝΔ συμμετέχει σε αυτό το κακοστημένο, καταστροφικό για τη χώρα και επικίνδυνο παιχνίδι.
Εμείς θα σταθούμε δίπλα στους πολίτες με προτάσεις, σχέδιο, αποφασιστικότητα και έτοιμοι να αποκρούσουμε το συντηρητικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Θέλουμε μια νέα σχέση πολιτική, πολιτικής και για αυτήν εργαζόμαστε.


- Την επόμενη μέρα των εκλογών εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα θα συνεργαστείτε, υπό προϋποθέσεις, μαζί της για το σχηματισμό κυβέρνησης ή απορρίπτετε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Είναι σαφές ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Αυτό όμως δεν θα γίνει με όρους του παρελθόντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη δουλειά της ΝΔ σε επίπεδο οικονομίας. Εμείς είμαστε απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση συριζανελ και στην συντηρητική ΝΔ. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων αλλαγών, που έδωσε ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και έκανε πράξη το κοινωνικό κράτος. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, δικαιώνει την επιλογή μας για αυτόνομη πορεία που αποτελεί άλλωστε δεσμευτική εντολή της κοινωνικής μας βάσης. Στην ακραία πόλωση, στη θεωρία των μετώπων και του ρεβανσισμού εμείς απαντάμε με τη συνολική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, για την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, που έχουμε διαμορφώσει. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο για να αφήσει η χώρα οριστικά πίσω της το χθες με τις λογικές των διχαστικών μετώπων που μόνο ζημιά προκαλούν. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση, γι’ αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας , προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης με την οποία μπορεί να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.