Τελευταίες Ειδήσεις

Ενημέρωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στην Καλαμπάκα




Ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης για τα Ανοικτά Κέντα Εμπορίου στην Καλαμπάκα με στόχο την ένταξη στο πρόγραμμα που θα δώσει τη δυνατότητα στον εμπορικό κόσμο της πόλης να προχωρήσει στην υλοποίησή του.
Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» από πλευράς της εταιρείας “LEVER” και οι εκπρόσωποί της ανέλυσαν τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα ώστε αυτό να υλοποιηθεί από τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Καλαμπάκας και το Δήμο.
Ο κ. Καρυπίδης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα και απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν αλλά και προβληματισμούς από τους παριστάμενους επαγγελματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται για ένταξη προκειμένου να κάνουν εκείνες τις παρεμβάσεις στα καταστήματα τους που παρέχει το πρόγραμμα και μάλιστα δωρεάν.

Όπως τονίστηκε μια προϋπόθεση είναι η ύπαρξη δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και άμεσα θα πρέπει να διανεμηθούν σε όλους τους εμπόρους τα καταστήματα των οποίων θα βρίσκονται στην οριοθετημένη περιοχή τα σχετικά έντυπα για συμπλήρωση και στη συνέχεια να κινηθεί η διαδικασία για κατάθεση του σχετικού φακέλου μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Τον φάκελο με την σχετική πρόταση θα καταθέσουν ο Δήμος και το Επιμελητήριο Τρικάλων καθώς έχει την υποδομή που απαιτείται προκειμένου να προωθηθεί για υλοποίηση του προγράμματος στην Καλαμπάκα.
Σημειώνεται τέλος πως ο μέγιστος προϋπολογισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1.900.000 ευρώ και αναλύεται ως:
• μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1.500.000 ευρώ
• μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.