Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ



Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων

            Και ο πιο απλός πολίτης αυτής της χώρας γνωρίζει πως η Συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ο κόσμος, απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι κυβερνώντες έκαναν τα αντίθετα απ΄όσα προεκλογικά, το 2015, υποσχότανε, τους γύρισε την πλάτη και δεν τους εμπιστεύεται. Αυτοί, όμως, επειδή είναι οι πιο μεγάλοι «Εραστές της Εξουσίας», κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν το … κλίμα και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
            Όλα δείχνουν πως μπήκαμε σε μια μεγάλη προεκλογική περίοδο, αφού ο Πρωθυπουργός, ξεκίνησε περιοδείες στην περιφέρεια σε μια τελευταία προσπάθεια να τροποποιήσει την πολιτική ατζέντα, κοροϊδεύοντας ξανά τον δυστυχισμένο πλέον Λαό. Στο διάστημα αυτό θα χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να ξαναγελάσει τους ψηφοφόρους.

            Βασικά οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα κινηθούν πάνω σ’ ένα τρίπτυχο, που στηρίζεται α). στην εκμετάλλευση της Εξόδου από το πρόγραμμα, κι όχι από τα Μνημόνια, όπως ισχυρίζονται, ενώ έχουν υπογράψει και έχουν νομοθετήσει δυσβάστακτα μέτρα και έφεραν πρωτοφανή φοροκαταιγίδα, σχεδόν μέχρι το 2060, β). θα κάνει Ανασχηματισμό. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα. Εκεί θα προσπαθήσει να βάλει και νέους ανθρώπους και μερικούς «πρόθυμους», για να ρίξει την καραμέλα της … Κεντροαριστεράς. γ). το τρίτο βήμα θαναι οι παροχές που θα κάνει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κάποτε, προεκλογικά, είπε πως «αν με πιέσουν για Τρίτο Μνημόνιο θα παραιτηθώ…». Και μνημόνιο υπέγραψε και δεν παραιτήθηκε ούτε αυτός, ούτε ο Καμμένος, που τόνιζε πως «αν μπει μεγαλύτερος ΦΠΑ στα νησιά», θα παραιτηθεί, ούτε ο Τσακαλώτος, που διακήρυτε «πως θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο», το οποίο μειώθηκε αλλά δεν παραιτήθηκε, ούτε ο «μαντηλάκιας» Καντρούγκαλος, που φώναζε πως «θα παραιτηθώ αν κοπούν κι άλλο οι συντάξεις» κι’ όμως ψήφισε την περικοπή των συντάξεων για το 2019, αλλά δεν παραιτήθηκε.
            Το πρώτο βήμα για «έξοδο» από τα Μνημόνια έγινε. Μόνο που θα ΄χουμε αυστηρή εποπτεία, ενώ η Δανειστές έρχονται στις … 10 Σεπτεμβρίου. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια με την «Ιθάκη» και τα πονηρά ανοίγματα στην Κεντροαριστερά, κάηκαν κι όλας, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταδίκασε το διχαστικό διάγγελμα, που ήταν γεμάτο με ψεύδη και μίσος. Το ή Εμείς ή οι Μνηστήρες φέρει την πόλωση και την απογοήτευση. Ο Τσίπρας υποδήθηκε τον ρόλο του «Οδυσσέα» αλλά αποδείχθηκε ένας Μοιραίος κακΟμηρος. Δεν έκανε καμία κριτική για την θητεία της Συγκυβέρνηση 2015-2018 και υπήρξε σαρκαστικός. Ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να φέρει Εθνικό Διχασμό… Η… Ιθάκη ήταν μια αβεβαιότητα ενώ το … κουπί και η φτώχεια συνεχίζονται. Η Ελλάδα του Αύριο είναι Ολόιδια με την Ελλάδα του Χθές. Ανεργία, φτώχεια, απελπισία, μετανάστευση. Οι Αγορές μιλάνε για Αδιέξοδο κι όχι για Έξοδο, ενώ ο Κοντονής ετοιμάζει νόμο για να χειραγώγησει την προαγωγή στην Δικαιοσύνη. Οι NEW YORK TIMES λένε ότι η «επιστροφή στην Ιθάκη δεν είναι το τέλος της περιπέτειας».
            Το δεύτερο βήμα, δηλ. ο Ανασχηματισμός, θαγίνει πριν την ΔΕΘ και θα φέρει και εσωκομματικές αναταράξεις. Γεγονός, όμως, είναι πως με «παλιά υλικά δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι…». Το να αλλάξει ο Μανωλιός και να φορέσει τα ρούχα αλλιώς» δεν είναι λύση. Δεν πείθωνται οι πολίτες και δεν πιστεύουν μια Αναξιόπιστη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν, όμως, νομίζουν πως πάνε καλά, γιατί δεν κάνουν Εκλογές; Δημοσκοπικά, πάντως, πάνε χειρότερα και από την τραγωδία στο Μάτι, για την οποία πρέπει να Λογοδοτήσουν.
            Το τρίτο βήμα είναι οι … παροχές στη ΔΕΘ αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτές οι … παροχές μου θυμίζουν την δήλωση του ΚΚΕ «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν» και την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο Λαός δεν είναι «λωτοφάγος» και τα διαγγέλματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις προκαλούν «θλίψη και οργή». Η Ιθάκη φαίνεται, πως είναι η Αρχή του Τέλους, μιας και οι πολίτες θυμούνται τι έταζαν προεκλογικά το 2015 οι Τσίπρας – Καμμένος και τι έκανα στην συνέχεια. Ακόμα και το όνομα και την ταυτότητα της Ελληνική Μακεδονίας τα έδωσαν στα Σκόπια, τα οποία Σκόπια, καθαρά και δημόσια, ομιλούν για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι για «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
            Κάνουν τα πάντα, ώστε οι Δανειστές να μην ζητήσουν να μειωθούν οι συντάξεις το 2019, αφού έχουν γδάρει τον Λαό με τους φόρους, και αφού έχουν ήδη νομοθετηθεί τα μέτρα αυτά. Αυτό είναι το ΚΛΕΙΔΙ των Πολιτικών εξελίξεων. Εάν οι Δανειστές επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων, τότε το Φθινόπωρο θα χουμε Εκλογές, για να απαλλαγεί η χώρα από το «πελατειακό κράτος» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
            Το ερώτημα είναι το τι θα κάνουμε τότε χωρίς ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ…! Αυτές είναι οι αλήθειες της… Μεταμνημονιακής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.