Τελευταίες Ειδήσεις

«Χρυσή» ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ



Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την τρελή πορεία του προς τ' αστέρια! Και τη συνεχίζει αήττητος, μένοντας όρθιος και στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην πανίσχυρη Μπενφίκα.
Ο «Δικέφαλος» αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Κι όχι μόνο δεν... πέθανε στη Λισαβόνα, αλλά είναι ολοζώντανος κι ένα μόλις βήμα πριν από την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Βασικός ο Ζαμπά
Ο νεαρός Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν τελικά η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με την οποία ξεκίνησαν οι «ασπρόμαυροι» στο «Ντα Λουζ». Το δίλλημα «Ουάρντα ή Ζαμπά» απαντήθηκε με τον Ρουμάνο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού στον 20χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ομάρ Ελ Καντουρί.
Μια αλλαγή υπήρξε και στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα, με τον Ρουί Βιτόρια να επιλέγει τον Ζίφκοβιτς αντί του Σάλβιο στο δεξιό άκρο της επίθεσης των «Αετών».

Καλό πρώτο 20λεπτο
Η Μπενφίκα απείλησε με την μακρινή μπαλιά του Πίζι προς τον Ζέρντσον, αλλά η επαφή της μπάλας από τον Φερέιρα έβγαλε εκτεθειμένο και σε θέση οφσάιντ τον 19χρονο χαφ που σκόραρε (7'), αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε από τον βοηθό και τον Μάζιτς.
Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με τον Πρίγιοβιτς στο αμέσως επόμενο λεπτό (το σουτ έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου) ενδεικτικό της διάθεσής των παικτών του να βγουν από την άμυνά τους και να απειλήσουν την εστία των Πορτογάλων, το επανέλαβε και με τον Κάνιας (14') που απείλησε με το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Ανέλαβε δράση ο Πίζι
Ο Πίζι στο 22' στην πιο καθαρή ευκαιρία αστόχησε από εκεί που συνήθως δεν αστοχεί. Μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή είδε το πλασέ του να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ήταν ένα διάστημα που οι «ασπρόμαυροι» έχασαν το μυαλό τους, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, έδωσαν χώρο στην Μπενφίκα να απειλήσει από τα άκρα.
Αυτό φάνηκε και στην επόμενη μεγάλη στιγμή των «αετών», με πρωταγωνιστή πάλι τον σπουδαίο Πίζι, το σουτ του οποίου χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ, με τον Πορτογάλο να έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγεί σε νέα ευκαιρία (28') με τον Πασχαλάκη. Το κρεσέντο του Πίζι συνεχίστηκε και με την κεφαλιά (29') του να στέλνει την μπάλα άουτ!
Οι Μαουρίσιο και Κάνιας έψαχναν τρόπους για να σταματήσουν τον Πορτογάλο χαφ, που στο 33' δημιούργησε ακόμη μια επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά τον Πασχαλάκη με διπλή προσπάθεια να λέει «όχι» στον Ζέρντσον.
Ο Μάζιτς «είδε» πέναλτι...
Τα κακά μαντάτα για τον ΠΑΟΚ ήρθαν όταν ο Μάζιτς είδε παράβαση στην επαφή του Μαουρίσιο πάνω στον Ζέρντσον Φερνάντεζ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πίζι να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ (1-0) για την Μπενφίκα. Ένα αμφισβητούμενο και πολύ αυστηρό πέναλτι.
Η Μπενφίκα τελείωσε το πρώτο μέρος με 9 τελικές (4 στην εστία), την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 5 τελικές προσπάθειες (3 στην εστία), αλλά η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων καταγράφοντας 62%-38% υπέρ τους. Και στο 50' άγγιξε το 2-0 με το δυνατό σουτ του Φερέιρα, που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης, που εκτινάχτηκε και είπε «όχι» στη βολίδα του Γκριμάλντο (57').
Με το γκάζι πατημένο η Μπενφίκα
Το πιο κακό σημάδι για το «ασπρόμαυρους» ήταν ότι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, οι αμυντικοί δεινοπαθούσαν να κρατήσουν τους παίκτες του Ρουί Βιτόρια μακριά από την εστία τους. Η εικόνα τους στο γήπεδο έδινε το δικαίωμα στους Πορτογάλους να αυξάνουν διαρκώς την πίεση τους.
Ο «Δικέφαλος» φάνηκε στο 67' με την ενέργεια του Μάτος από τα δεξιά και το πολύ κακό τελείωμα της φάσης από τον Ουάρντα. Κακό τελείωμα είχε και ο Ζαμπά, παρά την σπουδαία ενέργεια του, στο 70ο λεπτό, μ' έναν ΠΑΟΚ που έψαχνε αυτό το ένα πολύτιμο γκολ.
Ήρθε το γκολ που έψαχνε!
Και αυτό το γκολ ήρθε στο 76'. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, η κεφαλιά του Βαρέλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Ουάρντα ήταν εκεί για να την στείλει στα δίχτυα του Βλάχοδήμου και να ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ!
Ο Λουτσέσκου έριξε στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Σάχοφ, αντί του Ζαμπά, με στόχο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Στο 86' η Μπενφίκα απείλησε, αλλά στο πλασέ του Φερέιρα ο Πασχαλάκης ήταν και πάλι στη σωστή θέση. Η χαμένη ευκαιρία του Φέλιξ στις καθυστερήσεις πέρασε χωρίς να τη θυμάται κανένας...
MVP: Υπάρχει και ερώτημα; Ο Πίζι ήταν μια ομάδα μόνος του. Πανταχού παρών μέσα στο γήπεδο ο Πορτογάλος μέσος και σκόρερ της Μπενφίκα.
Στο ύψος του: Ο Ανχελ Κρέσπο έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Σταθερός και πάντα έτοιμος να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των παικτών της Μπενφίκα από την πλευρά του.
Ο αδύναμος κρίκος: Μακριά από τον καλό του εαυτό, μακριά από τις εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει ο Χοσέ Μαουρίσιο.
Η γκάφα: Μια λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Βαρέλα έφερε τον Πίζι σε θέση βολής στο πρώτο ημίχρονο. Τέτοια λάθη θα πρέπει να μην υπάρχουν στη ρεβάνς.
Το στραγάλι: Ο Μίλοραντ Μάζιτς, όχι απλά ελέγχεται, αλλά θα πρέπει να μας εξηγήσει, που ακριβώς είδε παράβαση στην επαφή του Μαουρίσιο πάνω στον Ζέρντσον στέλνοντας τον Πίζι στην «άσπρη βούλα» και δίνοντας το δικαίωμα στην Μπενφίκα να ανοίξει το σκορ.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ πήρε σκορ που του επιτρέπει στην Τούμπα να είναι αυτός που θα τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μια πειστική εμφάνιση, αν εξαιρέσει κανείς το εικοσάλεπτο 25'-45', στάθηκε όρθιος στο επιβλητικό «Ντα Λουζ» και με το χρυσό γκολ του Ουάρντα έχει φέρει την υπόθεση-πρόκριση στο 50-50!
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρ. Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρες Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Πίζι (79' Φέλιξ), Φέισα, Ζέντσον, Ζίφκοβιτς (64' Ράφα Σίλβα), Φερέιρα, Σέρβι (79' Σεφέροβιτς).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81' Σάχοφ), Πρίγιοβιτς (87' Ακπόμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.