Τελευταίες Ειδήσεις

Η παράνομη σύλληψή μου έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί χούντας!

ΤουΧρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου, πρώην κρατούμενου,
“μέλους εγκληματικής οργάνωσης”

   Μπορεί να ‘ναι απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Η παράνομη σύλληψη και κράτησή μου για έξι μέρες στα κρατητήρια της Αθήνας, λόγω… «συμμετοχής μου σε εγκληματική οργάνωση»(!), δεν έγινε επί χούντας, αλλά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ!!!
   Η χούντα, οποιαδήποτε χούντα, θα είχε τη… λεβεντιά να με συλλάβει και να με φυλακίσει απευθείας ως «τρομοκράτη». Και θα είχε πολλούς βάσιμους λόγους γι’ αυτό (αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω).
   Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνελήφθην και κρατήθηκα, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, όχι ως «μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», αλλά ως «μέλος εγκληματικής οργάνωσης διαφθοράς»! Δηλαδή όχι απλώς ως «εγκληματίας», αλλά και ως «διεφθαρμένος» ή, έστω, «διαφθορέας» των άλλων!
   Δεν τους έφτανε η φυλάκισή μου, ήθελαν και τη σπίλωσή μου! Μόνο με την ηθική εξόντωση, πίστευαν πως θα με εξουδετέρωναν οριστικά (δίνοντας ταυτόχρονα κι ένα «καλό μάθημα» σ’ όσους άλλους σκέφτονται ή πράττουν, κοινωνικά και πολιτικά, παραπλήσια με μένα).

   Τα πράγματα βέβαια είναι εξωφρενικά ή και εξόχως γελοία, όταν βλέπεις τους εκφραστές ή τους δουλικούς υπηρέτες ενός Συστήματος σάπιου, εκμεταλλευτικού και διεφθαρμένου μέχρι το μεδούλι, να σε κατηγορούν για… διαφθορά!!! Να!, που αυτά συμβαίνουν στη σημερινή ψευτοδημοκρατία της Νέας Τάξης, των μνημονίων, του νεοδοσιλογισμού, της κατακρεούργησης των δικαιωμάτων του λαού και του ανεκδιήγητου ΣΥΡΙΖΑ.
                                         
                                               Αν είχαμε κανονική χούντα
      Αν, αντί για τη μνημονιακή «δημοκρατία», που με κατηγόρησε φτηνιάρικα και γελοία για «μέλος εγκληματικής οργάνωσης… διαφθοράς», είχαμε μια κανονική χούντα, το κατηγορητήριό μου ως «τρομοκράτη» θα το στοιχειοθετούσε ολόκληρο το βιογραφικό μου της συνεχούς και αδιάλειπτης 45χρονης κοινωνικο-πολιτικής δράσης μου κατά του Συστήματος και της αδικίας, για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
  
   Δηλαδή:
à Η συμμετοχή μου στην ηρωική βραδιά της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη 1973, αλλά και η συμμετοχή μου στις αυθόρμητες λαϊκές διαδηλώσεις κατά της χούντας που επακολούθησαν, όπως συνέβη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 17/11 στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, όταν η σφαίρα από ριπή διερχόμενου τανκ σφύριξε δίπλα μου.
à Η για δυο δεκαετίες συμμετοχή και μαχητική συνδρομή μου στις απεργίες κι άλλες δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδίως στα μηχανουργεία και τα εργοστάσια της Αθήνας.
à Οι αγώνες μου στον Στρατό, για να περάσει η δημοκρατία τις πύλες των Στρατοπέδων.
à Η ενεργή συμμετοχή μου σε πάσης φύσεως ριζοσπαστικές κινήσεις και κινήματα (δημοτικά, αντιπολεμικά, οικολογικά, πόλης, διόδια, χαράτσια, τέλη κυκλοφορίας, κατά μνημονίων, διακοπών ρεύματος και νερού, κατασχέσεων, πλειστηριασμών, για την ενότητα της αριστεράς κ.λπ.). Δημιουργία του Κινήματος Δεν Πληρώνω και του Μετώπου Λαού Τρικάλων.
à Ο ενεργός ρόλος μου στη μαζική «λαϊκή εισβολή», την άτακτη φυγή των δοσιλόγων «επισήμων», τη ματαίωση της παρέλασης και την «παρέλαση του Λαού» στις 28 Οκτωβρίου 2011.
à Η σύγκρουσή μου με κάθε είδους κατεστημένα και κυκλώματα συμφερόντων και εξουσίας (πολιτικά, οικονομικά, δημοτικά, εκδοτικά, αθλητικά, κομματικά, στα τελευταία συμμετείχαν και οι δυο σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ.).
à Η συμμετοχή μου στη δημιουργία κινήσεων για την ανάδειξη και αποκατάσταση της πραγματικής ιστορίας της πατρίδας μας («για να γραφτούν οι λευκές σελίδες της ιστορίας και οι κακογραμμένες να ξαναγραφτούν»), όπως π.χ. για την αναγνώριση της μεγάλης Αγροτικής Λαϊκής Εξέγερσης στα Τρίκαλα το 1925 ή για τα «70χρονα του Άρη Βελουχιώτη».
à Ίσως ακόμα και η συμβολή μου, απ’ τη θέση του προέδρου, στην ανάδειξη του Γ.Σ. Οιχαλίας σε πρωταθλητή Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή πάλη το 1994 και την ανάδειξη πρωταθλητών Ελλάδας στον στίβο και την πάλη πολλών απ’ τους αθλητές του.
à Ή ακόμα το οδήγημα πολλών από τους κατά καιρούς συκοφάντες μου στα εδώλια των δικαστηρίων, όπου ταπεινωμένοι μου ζήτησαν συγγνώμη ή καταδικάστηκαν να μου καταβάλουν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης (ανάμεσά τους δήμαρχοι, πρόεδροι, αντιδήμαρχοι κ.λπ.).

                                        Καλώ και πάλι τους βουλευτές
   Όταν πια στη μικρή μας πόλη κάθε πολίτης –πολύ περισσότερο ένας ενεργός πολίτης- κινδυνεύει ντάλα μεσημέρι να συλληφθεί και να κρατηθεί, χωρίς κανένα στοιχείο, δηλαδή παράνομα, ουδείς πια μπορεί να σιωπά. Και πρώτα απ’ όλους οι βουλευτές.
    ΚΑΛΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ τους 2 «αριστερούς» κυβερνητικούς βουλευτές (παραλείπω την κοπελίτσα, που της έτυχε να παριστάνει τη βουλευτίνα) ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να βγουν και να πάρουν θέση! Αν πιστεύουν ότι η σύλληψή μου είναι προβοκάτσια σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ακούστηκε κι αυτό), έχουν διπλό καθήκον να μιλήσουν.



     Υ.Γ. Είναι προφανές ότι η πρόσφατη άδικη περιπέτειά μου είναι πανελλήνιου ενδιαφέροντος και σημασίας. Ωστόσο προτιμώ να μιλώ και να γράφω σε επίπεδο μικροκλίμακας Τρικάλων, γιατί εδώ μεταξύ μας γνωριζόμαστε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.