Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name pic name
pic name pic name
pic name
pic name pic name pic name

Δικαστική Απόφαση για Εργατικό Κέντρο Τρικάλων-Μέσα οι πρωτεργάτες της νοθείας , έξω οι εκλεγμένοι των ταξικών σωματείων!

meteoravoice | 6:09 μ.μ. Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 |
Posted on
 • Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018
 • by
 • meteoravoice
 • in
 • Ετικέτες

 • Συνέντευξη Τύπου έδωσαν εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων - από το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σύλλογο Λογιστών και βοηθών Λογιστών, το Συνδικάτο Οικοδόμων - στην οποία συμμετείχαν επίσης αντιπρόσωποι σωματείων στο συνέδριο. Μεταξύ άλλων τόνισαν:
  «Το Πρωτοδικείο Τρικάλων για τη λήψη της απόφασης δεν πήρε ουσιαστικά  υπόψη τα πεπραγμένα  των τελευταίων 3 ετών , τα γεγονότα του περασμένου Μάη-Ιούνη , τις εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι , καθώς και τις σοβαρές καταγγελίες μας για νοθεία και διαλυτική κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων με επίκεντρο το εκλογοαπαολογιστικό συνέδριο και την εκλογή της νέας διοίκησης. Δεν έλαβε υπόψη τις  σοβαρότατες  ευθύνες  που έχουν για τα φαινόμενα νοθείας και διάλυσης στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας  οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ , που είναι πλειοψηφία  στο ΕΚΤ .
  Το Πρωτοδικείο δεν έλαβε καθόλου υπόψη του αυτό που ζητούσαν με την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη τα σωματεία μας  - δηλαδή διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα εγγυηθεί την εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, τον έλεγχο νομιμότητας των αντιπροσώπων και τη διενέργεια ενός γνήσιου και ανόθευτου συνεδρίου, αντιπροσωπευτικό της πραγματικής θέλησης των εργαζομένων - και, ω του θαύματος, όρισε ως προσωρινή διοίκηση αρμόδια για την εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων των μελών και  για ένα "καθαρό συνέδριο", τους πρωτεργάτες της νοθείας και τους υπεύθυνους της διάλυσης του ΕΚΤ! Το Πρωτοδικείο διόρισε   ΔΣ  που αποτελείται  πάλι  αποκλειστικά από μέλη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ! Το Πρωτοδικείο κρίνει ως καταλληλότερους για τη διοίκηση , με σκοπό την εκκαθάριση,  αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια είχε ξαναδιορίσει - με εναλλαγές-  3 φορές ! Κάθε φορά με σκοπό  να οδηγήσουν το ΕΚΤ σε συνέδριο και νέα Διοίκηση και κάθε φορά αυτοί έστηναν όργιο νοθείας , γυρνούσαν την πλάτη στις ανάγκες των εργαζομένων , οδήγησαν τη λειτουργία του ΕΚΤ μέχρι και σε πολύμηνο λουκέτο! 
   
  Το Πρωτοδικείο δεν παίρνει καθόλου υπόψη την πρόταση των σωματείων μας για εκπροσώπησή μας στο νέο ΔΣ. Αφήνει για ακόμη μια φορά  εκτός Διοίκησης συναδέλφους μέλη των σωματείων μας , που είχαν εκλεγεί στο ΔΣ το τελευταίο συνέδριο το Μάη του 2015 (με το συνδυασμό της ΔΑΣ , που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.) Αφήνει εκτός Διοίκησης συναδέλφους που προτείναμε και  πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα για να μην πραγματοποιηθεί ένα νόθο συνέδριο στο ΕΚΤ !!! Αφήνει εκτός Διοίκησης εκπροσώπους σωματείων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των αγώνων, με απεργίες, κλαδικές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην "απλήρωτη εργασία", τις απολύσεις, για το δικαίωμα στην Υγεία, για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, την συνέχιση των  Λαϊκών Φροντιστηρίων «Αλληλεγγύης» , που λειτουργούσαν τα γραφεία τους στο ΕΚΤ  , έκαναν ΔΣ , Συνελεύσεις , συσκέψεις σωματείων συντονισμού του αγώνα , εκδηλώσεις , που έδιναν ζωή στο ΕΚΤ.
  Η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας : Αστικό κράτος, εργοδοσία, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σφιχταγκαλιασμένοι τα δίνουν όλα για να επιβληθεί καθεστώς υποταγής ,  διάλυσης  και σιγής νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα.
  Είναι μια πρωτοφανής απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης  στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για να καθυποτάξει κάθε φωνή και δύναμη που αντιστέκεται σε αστικό κράτος , κυβέρνηση και εργοδοσία .»
  Υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις του προηγούμενου διαστήματος με την αποτροπή ενός συνεδρίου νοθείας δείχνουν ότι με τη συσπείρωση στα σωματεία, με την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπορεί να μπει φρένο σ' αυτήν την κατάσταση.
  Κάλεσαν κάθε σωματείο, στα Τρίκαλα και σ' όλη την Ελλάδα, να καταδικάσει την πρωτοφανή και επικίνδυνη απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων, κάθε αντιπρόσωπο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να απαιτήσουν ένα συνέδριο υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι νομιμοποίησης μιας φάμπρικας νόθων αντιπροσώπων, να στρατευτούν με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, για ένα Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι μηχανισμό της εργοδοσίας και των ανθρώπων της.

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW