Τελευταίες Ειδήσεις

Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν Έλληνες



Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν ΈλληνεςΣοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από Τούρκους ψαράδες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.
Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς.
«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.
«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.