Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ…ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ…!


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
 Για να πετύχει κάθε κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της χρειάζεται να πολιτευτεί με βάση την Ηθική, την Συνέπεια και την Λογική. Σε αντίθετη περίπτωση η αποτυχία της είναι δεδομένη, γιατί σήμερα δεν γελάς κανέναν και προπαντός δεν μπορείς να εμπαίζεις τον λαό, που σε ψήφισε, για να δει καλύτερες μέρες και που πίστεψε στο προεκλογικό πρόγραμμα.

            Δυστυχώς, η σημερινή Συγκυβέρνηση της Ελλάδας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της. Δεν βελτίωσε τη λειτουργία της κοινωνίας. Δεν έβγαλε την Οικονομία από το τέλμα της Καταστροφής και φυσικά δεν βοήθησε στην ποιότητα της ζωής των πολιτών.

            Οι κυβερνώντες έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα. Έχασαν την επαφή με την καθημερινότητα και την κοινωνία. Έδιωξαν τους νέους και τους ικανούς επιστήμονες στο Εξωτερικό. Κατά τους Financial Times «αποτελεί μεγάλο εμπόδιο, για την επιστροφή στην ανάπτυξη, το περίφημο Brain Drain» δηλαδή η μετανάστευση των Εγκεφάλων. Έκαψαν την πατρίδα μας και δημιούργησαν την τραγωδία στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής με εκατόμβες αθώων πολιτών. Ταυτόχρονα έκαψαν και το σενάριο για τετραπλές εκλογές τον ερχόμενο Μαϊο. Δημοσκοπικά έφτασαν στον…Καιάδα, αφού σύμφωνα με μια τελευταία μέτρηση, πιάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ 10,5% οι δε ΑΝΕΛ εξαφανίζονται από το χάρτη της πολιτικής.


            Ο Τσίπρας νομίζει πως μπορεί να σωθεί με τα τρία βήματα: α) με την Έξοδο από τα μνημόνια β) με τα Νέα Πρόσωπα στην Κυβέρνηση και γ) με το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ τον ερχόμενο μήνα. Οι πολίτες, όμως, δεν πιστεύουν πλέον στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και γι’αυτό τόσο η Singular Logic όσο και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου πιέζουν τον Τσίπρα να κάνει το Μεγάλο Βήμα δηλαδή να προκηρύξει εκλογές στις 21 Οκτωβρίου 2018. Η παραπέρα παραμονή στην κυβέρνηση θα φέρει πλήρη καταστροφή και ενδεχομένως την διάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

            Οι επόμενοι μήνες είναι «οι δρόμοι της φωτιάς» για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά η κυβέρνηση είναι με την Πλάτη στον Τοίχο…! Ο χρόνος μετά την 20η Αυγούστου, μπορεί να είναι ο χρόνος εξόδου από τα μνημόνια, αλλά η συγκυβέρνηση είναι δεμένη…χεροπόδαρα και δεν μπορεί να ξεφύγει από τα όσα έχει νομοθετήσει και από τα όσα έχει υπογράψει. Οποιαδήποτε προσπάθεια για παροχές, που είναι έξω από τα συμφωνηθέντα, θα σημάνει καταστροφή για τη χώρα.

            Κορυφαία στελέχη της ΕΕ και διακεκριμένοι οικονομολόγοι προειδοποιούν τους Τσίπρα-Καμμένο να μην κάνουν το μοιραίο λάθος μετά την 20η Αυγούστου και τα τινάξουν όλα στον αέρα. Ο Μάριο Σεντένο τονίζει «θα ήταν σοφό για την Ελλάδα να επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις». Ο Ντανιέλ Γκρος γράφει πως «η επόμενη μέρα (δηλαδή η 21η Αυγούστου) δεν θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη» και ο Ζολτ Νταρβός λέγει πως «υπάρχει κίνδυνος για 4ο μνημόνιο, αν υποχωρήσετε από τα συμφωνηθέντα».

            Όλα λοιπόν είναι Μαύρα και Άραχνα. Η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, μετά από 167 μέρες παράνομης φυλάκισης στην Αδριανούπολη, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως…Καθαρτήριο Πυρ των αμαρτημάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και οι πέτρες γνωρίζουν πως ο Σουλτάνος της Τουρκίας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια κάθε ελληνική προσπάθεια. Η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών έγινε μετά από την διεθνή κατακραυγή, μετά την παρέμβαση της ΕΕ και κυρίως μετά την ρήξη Αμερικής-Τουρκίας. Ο Ερντογάν φοβήθηκε μη στήσει ο Ντόναλντ Τραμπ κανένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, γιατί φυσικά η παρέμβαση των ΗΠΑ θα τελείωνε μια για πάντα τον επικίνδυνο και παράλογο Σουλτάνο της γείτονος χώρας. Η διένεξη αυτή έριξε στα Τάρταρα την λίρα της Τουρκίας, που έχασε το 40% της αξίας της μέσα σε λίγες μέρες.

            Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σε δυσαρμονία με τη λαϊκή βάση και τη λαϊκή βούληση και αυτό που ζητούσε ο Τσίπρας το 2014, από την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλαδή Εκλογές, για τους ίδιους λόγους, ας το κάνει τώρα ο ίδιος. Όσο πιο σύντομα γίνουν οι εθνικές εκλογές τόσο καλύτερα για την πατρίδα μας.

            Εκλογές λοιπόν στις 21 Οκτωβρίου 2018…!

            Θα τολμήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.