Τελευταίες Ειδήσεις

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ολοκληρώνεται το δωρεάν θερινό σινεμά της ΚΝΕ με την ταινία “Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας”





Η ΚΝΕ συνεχίζει την προφεστιβαλική της δραστηριότητα την Παρασκευή 3 Αυγούστου με την τέταρτη προβολή του θερινού σινεμά κλείνοντας και τον φετινό κύκλο προβολών. Η ταινία που θα προβληθεί είναι το “Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας” (American History X), σε σκηνοθεσία Tony Kaye και σενάριο David McKenna.
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει μια ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και τις συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που τους στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους αφού την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.


Η συγκεκριμένη ταινία είναι ένα σύγχρονο δράμα με πολιτικές πτυχές. Ακολουθεί τον νεαρό Derek (Edward Norton), ένα φανατικό μέλος συμμορίας νεοναζί στο Los Angeles. Μέσα από την εγκληματική δραστηριότητα της συμμορίας, ο Derek καταλήγει στην φυλακή όπου μια σειρά βιώματα τον κάνουν να απομυθοποιήσει τον ναζισμό. Μετά την αποφυλάκισή του όμως, διαπιστώνει πως ο μικρός του αδερφός έχει προσχωρήσει στην ίδια συμμορία και τώρα ο Derek θα προσπαθήσει να τον απεγκλωβίσει.

Ο σκηνοθέτης δίνει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο το πως το δηλητήριο του ναζισμού μπορεί να διαβρώσει οποιαδήποτε συνείδηση οδηγώντας στις πιο απεχθείς πράξεις και τονίζει την ανάγκη απεμπλοκής και αποστασιοποίησης από την συγκεκριμένη ιδεολογία. Η ταινία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και στην χώρα μας, καθώς πάνω της “φωτογραφίζεται” μεταξύ άλλων και η δράση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Να σημειωθεί πως ο Edward Norton απέσπασε πολλαπλά βραβεία για την εξαιρετική ερμηνεία του στον ρόλο του Derek.

Οι προβολή θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι στον Ληθαίο, όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη, με ελεύθερη είσοδο.

Έναρξη προβολής 21.30


Μέσα από αυτήν την δραστηριότητα η ΚΝΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του θερινού σινεμά, όπως:

·        εμφιαλωμένο νερό
·        τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κτλ)
·        φαρματκευτικό υλικό (γάζες, «φουσεντίν», «μπεταντίν», παυσίπονα κτλ)
·        παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κτλ)


T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
31/07/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.