Τελευταίες Ειδήσεις

Απογείωσε το κοινό της Καλαμπάκας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου




«Κράτα ρε φίλε γερά» τιτλοφορούνταν η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με την οποία έπεσε η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Μετεώρων το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό εκατοντάδες Καλαμπακιώτες αλλά φαν του Έλληνα Ρόκερ από διάφορες περιοχές του νομού και των γειτονικών βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο «Βασίλης Καρακίτσιος»  για να απολαύσουν τον μοναδικό στο είδος του καλλιτέχνη.
Με τη φράση «καλώς τους-καλώς ανταμωθήκαμε μετά από αρκετά χρόνια» ο Βασίλης όλων ξεσήκωσε τους πάντες και έδωσε το σύνθημα για ένα μοναδικό ταξίδι με την μουσική και τα τραγούδια του.

Από το λαϊκό τραγούδι στις μπουάτ κι από το πολιτικό τραγούδι στη ροκ, η παρουσία κι αυτή η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, έχουν σημαδέψει τις μέρες και τις νύχτες μας, τις αναμνήσεις μας, με καταλύτη την εκρηκτική του παρουσία στη σκηνή. Άλλωστε η σύμπνοια και η σύνδεση ήταν πάντα το δυνατό του στοιχείο.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου κουβαλάει πάντα την κληρονομιά των συνεργασιών του, με σπουδαίους συνθέτες, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο και Νικόλα Άσημο μεταξύ άλλων, ενώ έχει τραγουδήσει μεγάλους ποιητές όπως τους Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Καρυωτάκη αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως τους Κώστα Τριπολίτη και Οδυσσέα Ιωάννου.
Οι ήχοι της μουσικής και των τραγουδιών του που όλοι τραγουδούσαν έφθαναν σε κάθε γωνιά της Καλαμπάκας όπως και το θερμό χειροκρότημα των ανθρώπων που τον αγαπούν και θέλουν με κάθε ευκαιρία να τον απολαμβάνουν καθώς παραμένει στην κορυφή συμπληρώνοντας 45 χρόνια φέτος στο τραγούδι.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.