Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζονται την Δευτέρα οι θερινές προβολές της ΚΝΕ





Μετά την αναβολή λόγω κακοκαιρίας, το θερινό σινεμά της ΚΝΕ συνεχίζεται την Δευτέρα 30/7, με την ταινία «Το Τελευταίο Σημείωμα».
Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού, να δώσει μια ευκαιρία ψυχαγωγίας, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και τις συνέπειες της σε όλες τις πτυχές της ζωής των νέων και του λαού γενικότερα. Είναι η ίδια πολιτική που απαγορεύει ουσιαστικά στις λαϊκές οικογένειες τις καλοκαιρινές διακοπές, που τους στερεί την πρόσβαση στον πολιτισμό, στην ποιοτική ψυχαγωγία γι’ αυτούς και τα παιδιά τους αφού την μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα.


Το ιστορικό δράμα του Παντελή Βούλγαρη, πραγματεύεται την ζωή στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου και την εκτέλεση των διακοσίων κομμουνιστών από τους Ναζί την 1η Μάη του 1944. «Το Τελευταίο Σημείωμα», χωρίς να έχει την πρόθεση να διδάξει ιστορία, σέβεται την ιστορικά χρήσιμη αλήθεια της. Οι δεσμώτες του Χαϊδαρίου δεν αποτελούν ένα μπουλούκι παραδομένο στο έλεος της ταπείνωσης, του άγριου βασανισμού και της αγωνίας από το καθημερινό προσκλητήριο του θανάτου, αλλά αντίθετα, μια συγκροτημένη κοινότητα, όπου καθένας δεν νιώθει μόνος, καθώς βρίσκει στα σπλάχνα της ανθρώπινη ζεστασιά και αμέριστη φροντίδα, παρηγοριά και συμπαράσταση για να νικά τον πόνο, το φόβο, την απελπισία, την παραίτηση και να ωριμάζει, να γίνεται ολοένα πιο άξιος αγωνιστής. Απέναντι στον κόσμο του κυνισμού, της βαρβαρότητας, της κτηνωδίας που αντιπροσωπεύουν οι δυνάμεις του χιτλεροφασισμού, η ταινία ορθώνει έναν κόσμο αλληλεγγύης, ήθους, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και βαθιάς ανθρωπιάς που φτάνει έως την ύστατη θυσία, χωρίς να κρύβει ότι βασικοί φορείς των ανώτερων αυτών ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου είναι οι κομμουνιστές.

Πρόκειται για φιλόδοξο έργο που καταφέρνει να ξυπνήσει τη διάθεση για να ψάξουμε περισσότερο την πρόσφατη ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας, ν' αναζητήσουμε στην αγωνιστική κληρονομιά των γονιών και των παππούδων μας, στις πιο πολύτιμες παρακαταθήκες του χτες, απαντήσεις και αναλογίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε το σήμερα.

Οι προβολές θα συνεχιστούν την Τετάρτη 1  και τέλος Παρασκευή 3 Αυγούστου.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο θεατράκι στον Ληθαίο, όπισθεν Μουσείου Τσιτσάνη, με ελεύθερη είσοδο.
Έναρξη προβολών 21.30


Επιπλέον, η ΚΝΕ εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις καταστροφικές φωτιές της Αττικής με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του θερινού σινεμά, όπως,

·        εμφιαλωμένο νερό
·        τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κτλ)
·        φάρμακα (γάζες, «φουσεντίν», «μπεταντίν», παυσίπονα κτλ)
·        παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κτλ)


T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.