Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΗΛΩΣΗ Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου,πρώην κρατούμενου, “μέλους εγκληματικής οργάνωσης”




Ντάλα μεσημέρι συνελήφθην αιφνιδιαστικά από μυστικούς αστυνομικούς στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Τρικάλων, ως φερόμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσηςδιαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, πλαστογραφιών,ψευδών βεβαιώσεων και διευκόλυνσης παράνομων αλλοδαπών ν΄ αποκτούν παράνομα άδεια διαμονής στη χώρα.

Μου κατασχέθηκαν ταυτότητα,κινητό, δικογραφίες σωρηδόν, αφού ερευνήθηκαν γραφείο,σπίτι, αυτοκίνητο,ενώ είχαν σαρωθεί από καιρό απ΄ τις παρακολουθήσεις  οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μου και είχα τεθεί σε συνεχή επιτήρηση από μυστικούς αστυνομικούς.

Νύκτωρ οδηγήθηκα  κρατούμενος στην Αθήνα όπου μου πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα,φωτο-αποτυπώματα και φωτογραφίες, καταχωρούμενος στο Ευρωπαϊκό ΣύστημαSCHENGEN ως σεσημασμένος.

Πέρασα κρατούμενος μια οδύσσεια έξι ημερών μετακινούμενος στην Αθήνα με χειροπέδες, υποστάς πλήρη ταπείνωση, μέχρι που ανακριτής και εισαγγελέας αποφάνθηκαν  ν' αφεθώ ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφού ασκούσα καθ' όλα νόμιμη  δικηγορία, χωρίς την παραμικρή παρανομία.


Ο διασυρμός μου από ανθρωποφάγα ΜΜΕ και την ανθρωποφαγία μερίδας της κοινωνίας μου προκάλεσαν τεράστια ηθική, οικονομική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ζημιά.

Είναι δίκαιο όσοι εμπνεύστηκαν, οργάνωσαν και συμμετείχαν μ' οποιονδήποτε τρόπο σ΄αυτή την πρωτοφανή και άθλια σκευωρία σε βάρος μου ή την εκμεταλλεύτηκαν για να με σπιλώσουν, να πληρώσουν ακριβό τίμημα, αφού τα μόνα εγκλήματα μου είναι:
·        Η τίμια, νόμιμη και ευσυνείδητη άσκηση της δικηγορίας.
·        Η ολοφάνερη προτίμηση των αλλοδαπών στο πρόσωπό μου που με βλέπουν ως στήριγμά τους
·        Η 45χρονη, απ' την Εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα, συνεχής, αδιάκοπη και αταλάντευτη συμμετοχή μου στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ,πάντα από ριζοσπαστική σκοπιά, για τα δίκαια του λαού και της πατρίδας.

Ίσως το χειρότερο και ειδεχθέστερο απ' όσα επεδίωξαν οι σκευωροί ήταν να πλήξουν το όνομα μου και κυρίως ό,τι συμβολίζει αυτό για τον λαό. Να μας εξισώσουν όλους. Να εξισώσουν στην ατιμία τους δυνάστες και όσους αγωνίζονται εναντίον τους, για να σπάσουν το ηθικό του Λαού!

Καταγγέλλω την απαράδεκτη αφωνία του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων που σιώπησε φοβισμένα και αδιάφορο μπροστά στην ανεξέλεγκτη και ευτελεστική δράση μυστικών υπηρεσιών σε βάρος συναδέλφου τους δικηγόρου κατά την προσέλευσή του στο Ναό της Θέμιδας.

Αλήθεια, σε ποια δημοκρατία μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια δράση μυστικών υπηρεσιών;

Μπορεί
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί τρία χρόνια κατακρεουργεί ασταμάτητα τα οικονομικά, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, ΝΑ ΦΟΡΕΣΕ ΤΩΡΑ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟ!

Ωστόσο εγώ θέλω να δηλώσω ότι:
·        Θα συνεχίσω να είμαι δικηγόρος των φτωχών , των κατατρεγμένων, των υπερχρεωμένων και βέβαια των αλλοδαπών. Όχι των τραπεζών και των πλουσίων.
·        Δεν θα αλλάξω τις ιδέες μου και θα συνεχίσω να συμμετέχω στους αγώνες για τα δίκαια του λαού και για ένα καλύτερο μέλλον, με το ίδιο πάθος και την ίδια συνέπεια.
·        Επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στη σπίλωση, έστω και στο παραμικρό, του ονόματός μου, της τιμής και της υπόληψής μου.

·        Θα συμβάλω όσο μπορώ στην αφύπνιση των συναδέλφων για την υπεράσπιση του δικηγορικού λειτουργήματος ,που σήμερα κινδυνεύει από τον αυξανόμενο αυταρχισμό του αστικού κράτους και των μηχανισμών του.


Περισσότερα στη Συνέντευξη Τύπου ή τη Λαϊκή Συγκέντρωση που θα οργανωθεί προσεχώς στο κέντρο των Τρικάλων.

                                                                                         Τρίκαλα 05-07-2018
                                                                                                Ο ΔΗΛΩΝ
                                                                                            Χρήστος Σταμόπουλος
    (δικηγόρος, πρώην κρατούμενος, παραμένων “μέλος εγκληματικής οργάνωσης”)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.