Τελευταίες Ειδήσεις

Ομιλία Κώστα Σκρέκα στη Σύνοδο των Προέδρων Ν.Ο.ΔΕ. της Νέας Δημοκρατίας



Μεταξύ των βασικών ομιλητών στη Σύνοδο των προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της Ελλάδος (Ν.Ο.ΔΕ) του Κόμματος ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Γραμματεία Οργανωτικού με τη συμμετοχή των εκλεγμένων Προέδρων Ν.Ο.ΔΕ. του Κόμματος, καθώς και την παρουσία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Τομεάρχης ανέλυσε τις μεταβολές που επιφέρει Κλιματική Αλλαγή και θα επηρεάσουν την ζωή και το περιβάλλον. Σημαντικότερές από αυτές τις αλλαγές είναι η αύξηση της θερμοκρασίας, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η μείωση των βροχοπτώσεων, όπως και η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ειδικότερα, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής  στην αγροτική της παραγωγή, στον τουρισμό και στη δημόσια υγεία. Ανέλυσε τους κινδύνους που διατρέχουν τα δάση και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το μέλλον των ακτών εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Με δεδομένο ότι ένα ξηρότερο κλίμα, εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων και των περιόδων ανομβρίας, οδηγεί στη σταδιακή μετατροπή αρδευόμενων (ποτιστικών) εδαφών σε ξηρικά, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των αγροτικών καλλιεργούμενων εκτάσεων από την ξηρασία και την ερημοποίηση.
Στη Νέα Δημοκρατία κατέληξε, σχεδιάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Σκοπός είναι η ανάπτυξη που από τη μία δημιουργεί θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και από την άλλη έχει βασικό μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος και ορθολογική διαχείριση των πρώτων υλών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.