Τελευταίες Ειδήσεις

Η Ελλάδα θρηνεί: Βρίσκουν σωρούς - Αυξάνεται η λίστα αγνοουμένων



Η Ελλάδα θρηνεί: Βρίσκουν σωρούς - Αυξάνεται η λίστα αγνοουμένωνΤραγωδία δίχως τέλος από την πύρηνη λαίλαπα στην Κινέτα και στο Μάτι. Συνεχώς εντοπίζουν πτώματα μέσα σε καμμένα αυτικίνητα. Άνθρωποι που προσπάθησαν να γλιτώσουν από τον εφιάλτη της φωτιάς
 Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα νεκροί έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Ραφήνας, ανάμεσα στον Νέο Βουτζά και το Κόκκινο Λιμανάκι.
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα καμένο όχημα πίσω από τον οδό Μαζαράκη και προς τη λεωφόρο Μαραθώνος και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής στον ΑΝΤ1, πρόκειται για μία τριμελή οικογένεια, με ένα παιδί και έναν ακόμα συγγενή τους, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν και απανθρακώθηκαν μέσα στο εν κινήσει αυτοκίνητό τους, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά στο Μάτι.

Άλλοι 11 νεκροί στο Μάτι
Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δέκα νεκροί εντοπίστηκαν στο Μάτι. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το protothema.gr σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί.
Το σημείο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την λεωφόρο Μαραθώνος. Από τους σάκους για τη μεταφορά των σορών, τρεις είναι μικρού μεγέθους, κάτι που σημαίνει ότι, δυστυχώς, πρόκειται πιθανότατα για παιδιά
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.
Ένας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο, έξω από την ταβέρνα στην Αργυρή Ακτή, όπου νωρίτερα είχαν βρεθεί νεκροί άλλοι 26 άνθρωποι. Κατά πληροφορίες, υπάρχουν ακόμα πολλοί, που αναζητούν τους δικούς τους.
Επίσιμα ο τραγικός απολογισμός από την πύρινη λαίλαπα είναι 50 νεκροί, 26 άνθρωποι βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι.
Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε οικόπεδο στην Αργυρά Ακτή λίγα μέτρα από την θάλασσα.
Μέχρι στιγμής 50 οι αγνοούμενοι ατην ηλεκτρονική πλατφόρμα
71 από τους 159 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι  10 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας . Ενώ 23 τα παιδιά που έχουν τραυματισθεί -
Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα καταστράφηκαν
Λίγο μετά τις 14:00 το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή ακόμα ένα πτώμα, ανεβάζοντας, έτσι, τον απολογισμό στους 51 νεκρούς. 
Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.
O αριθμός των τραυματιών μειώθηκε ελαφρώς, καθώς οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι ορισμένοι μπορούν να λάβουν εξιτήριο.
Σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Θριάσειο και Αττικό νοσηλεύονται 71 ενήλικες -11 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι- και 23 παιδιά.
Αυτοί είναι οι αγνοούμενοι από τις φωτιές στην Αττική - Ανοιχτή βάση δεδομένων
Μια ανοιχτή ψηφιακή βάση δεδομένων κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για τους δεκάδες αγνοούμενους των καταστροφικών, φονικών πυρκαγιών.
Πρόκειται για βάση μέσα στην οποία ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τη φωτογραφία του ανθρώπου που αναζητεί μέσα στο χάος που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.
Συνολικά 13 άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με τη βάση, την ώρα που επίσημος αριθμός των αγνοουμένων δεν υπάρχει.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν με το 199 ώστε να αναφέρουν τα στοιχεία των δικών τους ανθρώπων.
Μπείτε στη βάση δεδομένων από εδώ
Τοπίο μετά από βομβαρδισμό! Ιστορίες που συγκλονίζουν
Ο κεντρικός δρόμος στο Μάτι θυμίζει τοπίο πολέμου… Χαλάσματα, καμένα αυτοκίνητα, δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας της φονικής πυρκαγιάς. Κατά μήκος της οδού Ποσειδώνος τα πυροσβεστικά οχήματα περνούν συνεχώς από τους στενούς δρόμους προσπαθώντας να συμβάλλουν στην κατάσβεση των μικροεστιών οι οποίες συχνά πυκνά αναζωπυρώνονται λόγω των ανέμων. 
Οι κάτοικοι μετρούν τις απώλειές τους και βιώνουν τον πόνο αυτής της τραγωδίας. Κάνουν λόγο για σκηνικό πολέμου και για τις προσπάθειές τους να σβήσουν τη φωτιά στα σπίτια, να βοηθήσουν τους γείτονες, να σώσουν τους δικούς τους, τους αγαπημένους τους, να σώσουν τα κατοικίδιά τους.
Κολυμπούσα επί 4 ώρες κόντρα στα κύματα
Η κ. Εύα, συγκλονίζει με τη μαρτυρία της καθώς, όπως επισημαίνει, «κολυμπούσε επί 4 ώρες κόντρα σε αγριεμένα κύματα, χωρίς να κοιτάζει πίσω της, κρατώντας σφιχτά το κινητό της τηλέφωνο, σε αδιάβροχη θήκη το οποίο και της ‘’έσωσε τη ζωή’’». Καλύπτοντας το κεφάλι της με το φόρεμά της ώστε να αποφύγει τις κάφτρες και τα αποκαΐδια που συνεχώς πετάγονταν κι αψηφώντας τις κράμπες που είχαν αρχίσει να την πιάνουν κολυμπούσε με ό,τι της έχει μείνει, «την ανθρώπινη δύναμη» όπως μας είπε, τη θέληση για ζωή. 
Έπειτα από 4 ώρες κι αφού προσπαθούσε να δίνει το στίγμα της στο λιμενικό ένα αλιευτικό την εντόπισε και την διέσωσε. Ωστόσο, εκφράζοντας την ανησυχία της, ανέφερε ότι δυστυχώς φοβάται ότι θα βρεθούν πολλοί πνιγμένοι. 
Βρήκαμε τρεις νεκρούς ηλικιωμένους και μετά ήρθε το κακό με την «Ζούγκλα»
Ο κ. Σωκράτης, μέλος του πυροσβεστικού σώματος Κοζάνης, που κατέφτασε χθες αργά το βράδυ, βοηθά στον εντοπισμό των απανθρακωμένων σορών. «Νωρίς το πρωί εντοπίσαμε κοντά στην κατασκήνωση που βρίσκεται στο Μάτι, τρεις σορούς ηλικιωμένων ανθρώπων. Η εικόνα συγκλονιστική καθώς ανάμεσά τους βρέθηκε ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο. Λίγο αργότερα εντοπίσαμε τις 26 σορούς στον οικοπεδικό χώρο Ζούγκλα στο Μάτι».
Έχασε το εγγόνι του - Χαροπαλεύει η κόρη του
Ακόμη, οι διασώστες, συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας που αντίκρισαν , περιγράφουν την ιστορία ενός ηλικιωμένου 70χρονου ο οποίος «έχασε» το μόλις 6 μηνών εγγόνι του κι η κόρη του βρίσκεται στην εντατική. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο γαμπρός του συμμετέχει στο έργο της κατάσβεσης.
Ο κ. Κώστας μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος της Κοζάνης αφηγείται σοκαρισμένος πως δεν έχει ξαναδεί στα χρόνια που βρίσκεται στο σώμα τέτοια καταστροφή. «Ο αέρας ήταν τόσο μανιασμένος που δεν άφηνε περιθώρια αντιμετώπισης από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, κι ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο επιβάρυνε την κατάσταση».
Στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της ταβέρνας «Αργυρή Ακτή» η εικόνα αποκαλύπτει περίτρανα το μέγεθος της καταστροφής καθώς στο πλάτωμα της συμβολής τριών δρόμων πάνω από την ακτή, (από Ραφήνα, Μάτι και Λεωφόρο Μαραθώνα) δεσπόζουν τα καμένα αυτοκίνητα. Οι επιβάτες τους τα εγκατέλειψαν προσπαθώντας να διασωθούν μέσω θαλάσσης. Ανάμεσα σε όσους έχουν επιστρέψει η κ. Ειρήνη η οποία αναζητά την 59χρονη Στέλλα, φίλη της , τα ίχνη της οποίας έχει χάσει από χθες. Μάλιστα όπως αφηγείται τα παιδιά της βρίσκονται στο εξωτερικό κι επιστρέφουν εσπευσμένα.
 Οι εξελίξεις
Όλες οι εταιρείες παροχής τηλεφωνίας στηρίζουν τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές
Κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Αττικής που επλήγησαν από τις φοβερές πυρκαγιές βρίσκονται οι εταιρείες παροχής κινητής και σταθερής τηλεφωνιας.
Ολες οι εταιρείες θα παρέχουν στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά, αλλά και διάθεση δεδομένων για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους.
Παράλληλα, αναστέλλουν κάθε διαδικασία για οριστική ή προσωρινή φραγή για όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής, σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης των περιοχών που επλήγησαν απο τις πυρκαγιές
Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο προς τον ελληνικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη ώρα
«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο προς τον ελληνικό λαό σε αυτήν τη δύσκολη ώρα» έγραψε, σε ανάρτησή του στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο γγ της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος
Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η οδός Ποσειδώνος στο Μάτι, από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Ανδρέα. Επίσης, κλειστή παραμένει και η οδός Κυανής Ακτής στο Μάτι, από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την Ποσειδώνος.
Η Μέρκελ έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Αλέξη Τσίπρα
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Ο πόνος των πληγέντων μάς αγγίζει όλους», ανέφερε η Μέρκελ, ενώ πρόσφερε και τη βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα. 
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών κοντά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και οι άνθρωποί του, συγκλονισμένοι από την τραγωδία που βιώνει από χθες η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή στέκονται αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Έτσι, πέραν της δωρεάν περίθαλψης που από την πρώτη ώρα παρασχέθηκε σε πληγέντες από την ανείπωτη καταστροφή, ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών προσφέρει από σήμερα δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθώς επίσης και επείγουσα διακομιδή, για περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.
Συγκεκριμένα, οι πληγέντες θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τους εφημερεύοντες ιατρούς της κλινικής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είτε με την επίδειξη της βεβαίωσης από την Πυροσβεστική, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο.
Οι εφημερεύοντες ιατροί του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών θα καλύπτουν τις εξής ειδικότητες:
-          Παθολόγος
-          Καρδιολόγος
-          Ορθοπαιδικός
-          Πνευμονολόγος
-          Γενικός χειρουργός
-          Παιδίατρος
-          Παιδοχειρουργός
Για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 09:00 – 15:00 στο 210 6862644, εκτός Σαββατοκύριακου.
Επιπλέον, τα ασθενοφόρα του Ομίλου βρίσκονται στη διάθεση των Δήμων και των πληγέντων, από σήμερα και για μία εβδομάδα, για τη δωρεάν διακομιδή και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μέσα από το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της προσφοράς στην κοινωνία και τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Πληροφορίες για έναν ακόμη νεκρό στο Μάτι μεταδίδει η ΕΡΤ
Η Δημόσια Τηλεόραση μιλά για επιβεβαιωμένο νεκρό, χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση για το αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα...
Δεκάδες οι αγνοούμενοι - Αναφορές για περισσότερους από 100!
Μεταφέρονται σοροί...
42 σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροταφείο Σχιστού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να μεταφερθούν δεκάδες ακόμη... Όλοι οι ιατροδικαστές Αθήνας, Πειραιά και Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ετοιμοπόλεμοι.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Γλυφάδας
Η τραγωδία που ζούμε είναι ανείπωτη. Οι καταστροφικές πυρκαγιές αφήνουν πίσω τους δεκάδες θύματα, φοβερές καταστροφές και ζημιές, ενώ καθιστούν άστεγους πολλούς συνανθρώπους μας.
Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση όλων μας είναι απολύτως αναγκαία.
Συγκεντρώνουμε σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου και αύριο Τετάρτη, 25 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συμπολίτες μας στην ανατολική Αττική και στο Δήμο Μεγαρέων.
Μπορείτε να φέρνετε στερεές τροφές, φάρμακα (Fucidin & Betadine), μάσκες & γάντια μιας χρήσης, υγρά μαντήλια και εμφιαλωμένα νερά.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας θα μεταφέρουν άμεσα όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν στις πληγείσες περιοχές, σε συνεργασία και συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.
Ενημέρωση για τις ενέργειες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της Ραφήνας
Σε συνέχεια της ενημέρωσης αναφορικά με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας μετά την χθεσινή πυρκαγιά γνωρίζεται ότι, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές του Αγίου Ανδρέα – Κόκκινο Λιμανάκι – Μάτι καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Ραφήνας, συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά 14 πλωτά μέσα του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα Αεροπλάνο Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Συγκεκριμένα στις εν λόγω περιοχές βρίσκονται 1 Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και η φουσκωτή ταχύπλοη λέμβος αυτού, 1 περιπολικό πλοίο τύπου Abeking, 10 περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και αρκετά ιδιωτικά σκάφη.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί από ακτές και θάλασσα περισσότερα από επτακόσια (700) άτομα και έχουν μεταφερθεί με μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο λιμένα Ραφήνας. Από τα ξημερώματα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα οι σοροί έξι (06) ατόμων. Στις έρευνες συμμετέχουν Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ..
Επίσης, διάφορα αντικείμενα καθώς και χρηματικά ποσά έχουν εντοπιστεί και παραδοθεί από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στη Λιμενική Αρχή Ραφήνας. Τον συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας έχει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που χρήζουν παροχής συνδρομής από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μπορούν να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής“108”.
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων και τη λήψη μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές
Η σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων αρμόδιων παραγόντων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Αλβανία στέκεται δίπλα στον στον καλό γείτονά μας, την Ελλάδα
«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, στεκόμαστε δίπλα στον καλό γείτονά μας, την Ελλάδα και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τις οικογένειες των θυμάτων» γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Επίσης, ο κ. Μπουσάτι εκφράζει την ελπίδα για γρήγορη αποκατάσταση αυτών που επλήγησαν και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στην Αλβανία για βοήθεια και υποστήριξη με κάθε δυνατό τρόπο.
Η Ισπανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο φίλο λαό της Ελλάδας
Η κυβέρνηση της Ισπανίας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τις ολέθριες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αττικής και προκάλεσαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και πολυάριθμους ελαφρείς ή βαρύτερους τραυματισμούς.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ΕΕ και Συνεργασίας, αναφέρει ότι η Ισπανία στέλνει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και ευελπιστεί στην ταχεία αποκατάσταση όλων των πληγέντων.
Μπροστά στις καταστρεπτικές συνέπειες που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, η Ισπανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο φίλο λαό της Ελλάδας και στις Αρχές του, σημειώνει καταληκτικά η ανακοίνωση.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής
 Δωρεάν θα μπορούν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα ταχυδρομικά καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στηρίζοντας με αυτό τον τόπο τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.
Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.), γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ. Σημειωνεται πως τα ταχυδρομικά καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά. 
  «Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα, καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα» τονίζουν σε ανακοινωσή τους τα ΕΛΤΑ.
Πρέσβης Ισπανίας στην Ελλάδα: Βαθιά θλίψη για τις ολέθριες πυρκαγιές στην Αττική
Τη βαθιά θλίψη για τις ολέθριες πυρκαγιές στην Αττική που προκάλεσαν την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, εκφράζει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγκέρα. Επίσης, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.
Σε πλήρη εξέλιξη οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής, στην Καλλιτεχνούπολη και την Κινέτα
Οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής, της Κινέτας και της Καλλιτεχνούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άτομα και 156 τραυματίστηκαν, σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα, σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με την αρωγή του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και όλου του κρατικού μηχανισμού, συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες.
Ειδικότερα, όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Αέρας, στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, επιχειρούν για την κατάσβεσή της 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, συμμετέχουν τέσσερα εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Παράλληλα, από πλευράς εναέριων μέσων, επιχειρούν πέντε ελικόπτερα
Στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, συμμετέχουν για την κατάσβεσή της 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 23 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Πρεσβεία Σουηδίας στην Ελλάδα: Η αλληλεγγύη της ΕΕ είναι κρίσιμη σε αυτές τις περιστάσεις
«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για την απώλεια ζωών» γράφει σε ανάρτηση στο Twitter η πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα. Στην ίδια ανάρτηση εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήριά για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική και επισημαίνει ότι η αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κρίσιμη σε αυτές τις περιστάσεις.
Στο Μάτι ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος
Στις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Αττικής βρέθηκε ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και μαζί με συνεργάτες του, έδωσε στους πυρόπληκτους μπουκάλια νερό και είδη πρώτης ανάγκης
Σε όλους τους ναούς και τα κτίρια της μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, από σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους ναούς της μητροπόλης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς. Ο ίδιος ο μητροπολίτης Κύριλλος θα τελέσει την ερχόμενη Κυριακή Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι, στην «καρδιά» της καταστροφής.
Ας σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υποδομές οι οποίες καταστράφηκαν, είναι τόσο το Λύρειο ορφανοτροφείο, όσο και το γηροκομείο, τα οποία λειτουργούσαν στις εγκαταστάσεις της Μονής Αγίας Τριάδας στο Μάτι. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι καταστροφές που έχει υποστεί οι υποδομές είναι τεράστιες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.