Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Δήμος Μετεώρων είναι γεγονός

Από τις 19 Ιουλίου 2018 ο Δήμος Μετεώρων είναι γεγονός.
(Άρθρο 221 3. Στο άρθρο 1 παρ. 2 περίπτωση 45 (Νομός Τρικάλων) Α.4 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) οι λέξεις «Δήμος Καλαμπάκας» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Δήμος Μετεώρων».
Από την πρώτη στιγμή, που αναλάβαμε τον Δήμο, πιστεύαμε, ότι η παρούσα ονομασία, δεν είναι επαρκής και ολοκληρωμένη, ως προς την ακριβή οριοθέτηση της μεγάλης εδαφικής επικράτειας του Δήμου, καθώς ο σημερινός Δήμος Καλαμπάκας, προήλθε από τη συγχώνευση οκτώ πρώην Δήμων.


Με την αλλαγή του ονόματος του Δήμου, δεν υποβαθμίζεται το κύρος της Καλαμπάκας. Αντίθετα, και κατά κοινή ομολογία, αναβαθμίζεται, αφού είναι πλέον πρωτεύουσα ενός Δήμου με το πλέον αναγνωρίσιμο όνομα παγκοσμίως. Το όνομα «Μετέωρα» προσδιορίζει το Παγκόσμιο μνημείο φύσης και Ιστορίας και συνεπώς, οποιαδήποτε απόπειρα ανάπτυξης της περιοχής, συνδέεται με το Παγκόσμιο αυτό μνημείο φύσης και Ιστορίας, αλλά και με το όνομά του.
Με το θετικό αυτό αποτέλεσμα, αποδεικνύεται, για μία ακόμη φορά, ότι το να λαμβάνονται αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αρκεί. Χρειάζεται αγώνας για την υλοποίησή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός ο αγώνας δόθηκε, επίμονα, εδώ και 4 περίπου χρόνια και καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας. Είναι μία ιστορική νίκη για τον τόπο μας και μία δικαίωση όλων όσων πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε για την επιτυχία.


ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.