Κύμα ζέστης Κυριακή και Δευτέρα - Βροχές και πτώση θερμοκρασίας από ΤρίτηΟ πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται την Κυριακή με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Σε τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανότατα της ανατολικής Στερεάς ή και της ανατολικής Πελοποννήσου θα αγγίξει τους 37-38°C.
Η Κυριακή θα είναι η μέρα με τη μεγαλύτερη ζέστη στη χώρα με τη θερμοκρασία να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη θα είναι πολύ αισθητή κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και πιθανότατα και σε περιοχές της ανατολικής, νότιας και δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν θερμοκρασίες 39°C-40°C και τοπικά ακόμη και 41°C.

Τη Δευτέρα θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη όπου ο υδράργυρος ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 38°C. Όμως, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφριά πτώση, παρόλο που θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Την Τρίτη (24/7/2018) οι ισχυροί κατά περιόδους βοριάδες που θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εκτοπίσουν τη ζέστη νοτιότερα, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνιση τους και αρκετές βροχοπτώσεις ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές, καθιστώντας για άλλη μια φορά το φετινό καλοκαίρι καιρικά... «κυκλοθυμικό».