Τελευταίες Ειδήσεις

Ορκωμοσία νέων λοχίων στη ΣΜΥ παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη


Χωρίς τελικά την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που παραβρέθηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά με την παρουσία του Τρικαλινού Αναπληρωτή Υπουργού Φώτη Κουβέλη και του Διευθυντή του Πολιτικού γραφείου του Πάνου Καμμένου Δημήτρη Νικολάου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή ορκωμοσίας-υιοθεσίας των νέων λοχιών της ΣΜΥ τάξεως 2018.
Εκτός των προαναφερθέντων στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημοσθένης Κωστόπουλος, ο οποίος διάβασε και την ημερήσια διαταγή της σχολής, πλήθος εκπροσώπων του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, καθώς και συγγενικά πρόσωπα των ορκισθέντων.
Την τελετή ευλόγησαν από κοινού οι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του ιερού κλήρου.

Ακολούθησε σε άψογους στρατιωτικούς σχηματισμούς, η επίδοση των αναμνηστικών διπλωμάτων από τον ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη στους νέους Λοχίες του Στρατού Ξηράς, στους οποίους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Λίγο νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης παρέστη  στην θεμελίωση των νέων μαγειριών-εστιατορίων της σχολής, μαζί με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του ΥΕΘΑ Δημήτρη Νικολάου και τους Ανώτατους Αξιωματικούς, ενώ σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα, που όπως δεν επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία κανενός κράτους, έτσι και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να διεκδικήσει σπιθαμή τους εδάφους της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Η τελετή ορκωμοσίας έκλεισε με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και μίνι-δεξίωση στην αίθουσα ψυχαγωγίας της σχολής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.