Τελευταίες Ειδήσεις

Χαρίτσης από τα Τρίκαλα : Τα δύσκολα είναι πίσω μας, τα μεγάλα στοιχήματα είναι μπροστά μας



Μπροστά σε πυκνό ακροατήριο, η πλειοψηφία του οποίου στήριξε το κυβερνών κόμμα στις τελευταίες εκλογές, αλλά και εκπροσώπων φορέων του νομού, μίλησε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επιχείρησε μια μικρή ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία 3ετία.
Αν και η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 8 μ.μ., ο Αναπληρωτής Υπουργός μπήκε στην αίθουσα με καθυστέρηση 45 περίπου λεπτών, γεγονός που κάποιοι σε ιδιωτικά πηγαδάκια, το ερμήνευσαν ως τεχνητή ενέργεια εκ μέρους των διοργανωτών, για  να γεμίσει με κόσμο η αίθουσα, σ’ αυτό το χρονικό διάστημα.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Χαρίτσης εστίασε στις κυβερνητικές επιλογές την τελευταία 3ετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που έγιναν κάτω από  δύσκολες προσπάθειες και φοβερά ασφυκτικές συνθήκες, κατορθώνοντας σημαντικά επιτεύγματα όπως το πιάσιμο των δημοσιονομικών στόχων, η μείωση της ανεργίας κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, η είσοδος της χώρας ξανά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και όλα αυτά κάτω από την ακατάσχετη καταστροφολογία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ.
Ιδιαίτερα στάθηκε σε 4 σημεία, για τα οποία όπως τόνισε η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη για να τα πετύχει, όπως είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος επιτήρησης και η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους και το γεγονός ότι οι διεθνείς παράγοντες αναγνωρίζουν το ελληνικό χρέος ως βιώσιμο, τα ταμειακά διαθέσιμα και η δημιουργία νέων παρεμβάσεων για την εδραίωση του κοινωνικού κράτους, με την εκπόνηση της αναπτυξιακής στρατηγικής. Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας και μπροστά μας τώρα είναι τα μεγάλα στοιχήματα, τόνισε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.