Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Σκρέκας: Η Ιστορία μας απαιτεί τη δίκαιη υπεράσπισή της.



               
 Με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                «Χαιρετίζω και στηρίζω τη δημοκρατική έκφραση της αντίδρασης των συμπολιτών μας, ενάντια στην ετεροβαρή και κάκιστη συμφωνία με τα Σκόπια που υπέγραψε η τωρινή Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά δυστυχώς είναι αδύνατο να παρευρεθώ λόγω της κατάθεσης του νομοσχεδίου «Πρόγραμμα Κλεισθένης I» που διαλύει την τοπική αυτοδιοίκηση εισάγοντας το μέτρο της απλής αναλογικής, μεταξύ πολλών άλλων.
Θέλω να τονίσω ότι η συμφωνία των Πρεσπών κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, αφού η σημερινή κυβέρνηση συνομολογεί ότι στα βόρεια σύνορα μας, στην περιοχή των Σκοπίων, διαβιεί δήθεν ένα Μακεδονικό Έθνος που αποτελείται δήθεν από Μακεδόνες οι οποίοι μιλούν δήθεν τη Μακεδονική γλώσσα.

Η Ελληνική πλευρά με την υπογραφή του κ. Κοτζιά αποδέχεται ότι με τους όρους «Μακεδονία και Μακεδόνας» η ΠΓΔΜ εννοεί  την επικράτεια, τη γλώσσα, τον πληθυσμό και τα χαρακτηριστικά του, με τη δική του ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά. Δηλαδή η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα αυτά που αποτελούν τα συστατικά χαρακτηριστικά στοιχεία, που ορίζουν ένα έθνος και αυτό από μόνο του ενισχύει την πιθανότητα να εγερθούν στο μέλλον αλυτρωτικές επιδιώξεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας όποτε αυτή κι αν έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.