Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ



    
Ο προπονητής του Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών Καλαμπάκας Χρήστος Καραγεώργος και ο αθλητής του συλλόγου Γκούμας Αχιλλλέας συμμετείχαν σε Παγκόσμιο Σεμινάριο προσκεκλημένοι της Κιόκουσιν Γουόρλντ Γιούνιον (kyokushin World Union) της Ένωσης δηλαδή όλων σχεδόν των αναγνωρισμένων στυλ του Κιόκουσιν καράτε στη Βάρνα της Βουλγαρίας από 1η έως τις 8 Ιουλίου.
     Στο Παγκόσμιο αυτό σεμινάριο, ήταν πολύ μεγάλη τιμή η συμμετοχή για τους συντοπίτες μας αθλητές, διότι είχαν την ευκαιρία αφενός να προπονηθούν με τους αρχηγούς και τους καλύτερους δασκάλους όλων σχεδόν των ιαπωνικών παραδοσιακών στυλ Κιόκουσιν καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα πρωταθλητών αγώνων του Παγκοσμίου καράτε στο χώρο των πολεμικών τεχνών αποκομίζοντας μεγάλες εμπειρίες και τεχνικές γνώσεις και αφετέρου δημιούργησαν αρκετές δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες με όφελος μελλοντικής συμμετοχής αθλητών του συλλόγου σε μεγάλα πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται.

     Οι συντοπίτες μας προπονήθηκαν εντατικά πρωί, βράδυ σε αγωνιστικές τεχνικές κιόκουσιν καράτε που περιελάβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος, αντοχής, σκλήρυνσης και αγώνες με πολλούς αντιπάλους για απόκτηση αγωνιστικής εμπειρίας. Δίδαξαν ο αρχηγός του Ιαπωνικού Κιόκουσιν καν Κάντσο (αρχηγός) Χατσούο Ρογιάμα 9 Dan, ο ιάπωνας Άκιο Κιγιάμα 8 Dan, ο Πολωνός Αντρέ Ντρέβνιακ 9 Dan, ο Άγγλος Ντέιβιντ Πίκτελ  7 Dan, οι Ρώσοι Τανούσκιν 7 Dan και Ραμίλ Καμπόσοβ   6 Dan, ο Βούλγαρος Ίβο Κομάνωβ 6 Dan, ο Βούλγαρος πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα IKO της ιαπωνίας το 2015 Ζαχάρι Νταμιάνωβ 4 Dan και πολλοί άλλοι.

     Η εκπαίδευσή τους επεκτάθηκε ακόμη στην τεχνική του ιάι ντο δηλαδή στην χρήση και εκπαίδευση των σπαθιών (κατάνα) που είναι πολύ διαδεδομένη στην ιαπωνία.
    Ο προπονητής του συλλόγου συμμετείχε και σε σεμινάρια διαιτησίας διεθνών κριτών.
    Την Τρίτη 3 Ιουλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επίλεκτων αθλητών ηλικίας 18-21 ετών με πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο από όλα τα στυλ.
    Οι συντοπίτες μας επέστρεψαν χθες μετά από απουσία δέκα (10) ημερών στο εξωτερικό και το σίγουρο είναι ότι η συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή, αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και εμπειρίες που δεν μπορεί κάποιος να αποκομίσει στη χώρα μας, διότι η συμμετοχή τριάντα (30) χωρών με πολυάριθμες εθνικές ομάδες όπως αυτή της Ρωσίας που συμμετείχε με πάνω από 200 έμπειρους αθλητές και δασκάλους σε σύνολο 1200 συμμετοχών, είναι σίγουρο ότι δημιουργεί μεγάλο ανταγωνισμό και πείσμα μεγαλύτερης προσπάθειας και έντασης σε κάθε προπόνηση.
     Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο προπονητής του τοπικού συλλόγου έχει αρκετές παγκόσμιες συμμετοχές και γνωριμίες στον χώρο των πολεμικών τεχνών διότι και πέρυσι τον Αύγουστο είχε πάλι συμμετάσχει στην Ουκρανία σε παγκόσμιο σεμινάριο επτά (7) ημερών προσκεκλημένος του Ουκρανικού Κιόκουσιν Μπουντοκάι καράτε με υπεύθυνο τον Σεργκέι Βσεβολόντωβ 6  Dan επεκτείνοντας έτσι τις εμπειρίες ακόμη πιο πολύ.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.