Τελευταίες Ειδήσεις

Με φρεγάτα και αρματαγωγό στο Ζούμπερι για τον απεγκλωβισμό κατοίκων


Με φρεγάτα και αρματαγωγό στο Ζούμπερι για τον απεγκλωβισμό κατοίκων. Όλες οι εξελίξεις liveΜε εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη αποπλέουν απο το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού με σκοπό να μεταβούν στο Ζούρμπερι και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.
Τα δύο πλοία του ΠΝ αναφέρεται να φτάσουν ανοικτά της περιοχής σε μιάμιση περίπου ώρα.

Όταν φτάσουν εκεί, πάντα υπό τον συντονισμό του ναθυάρχου Αποστολάκη, η φρεγάτα θα κατεβάσει τις βάρκες της (ΠΑΚ) η καθεμιά από τις οποίες χωρά  20 άτομα  και θα ξεκινήσει η επιχείρηση μεταφοράς  των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία.

Να σημειώσουμε πως μόνον τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες.

Τηλεφωνα SOS
Για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, έχει εγκατασταθεί στο ΚΑΠΗ της Κινέτας (τηλ: 22960 65700), κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες κι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.
Επίσης το ΚΑΠΗ Μεγάρων (τηλ:22960 89150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μεγάρων το Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο της πόλης (τηλ: 22960 81088) είναι και παραμένει ανοικτό, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα.
Στο τηλέφωνο 22960 81841 (γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων) εν τω μεταξύ μπορεί να επικοινωνήσει όποιος έχει ανάγκη.
Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

H ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τους τραυματίες



  Για νεκρούς μιλά ο δήμαρχος Ραφήνας!
Ο κ. Μπουρνούς, μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως φοβάται ότι υπάρχουν και νεκροί, βασιζόμενος στις πληροφορίες για δεκάδες εγκλωβισμένους, αλλά και στα πολλά, πάρα πολλά σπίτια που έχουν καεί.

Όλοι ελπίζουν -προφανέστατα και ο ίδιος- να πέφτει έξω, ωστόσο η κατάσταση μοιάζει να εκτραχύνεται όσο περνά η ώρα...

Δειτε στο βιντεο τις δηλωσεις του:

  Αίτημα Ελλάδας για διεθνή συνδρομή για εναέρια και χερσαία Μέσα
  
Επιστρατεύουν αρματαγωγό για να πάρει κόσμο από το Ζούμπερι!

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 6 τραυματίες με εγκαύματα

   Επιστρέφει εκτάκτως από τη Βοσνία ο Αλέξης Τσίπρας
  Ενημέρωση Κυριάκου Μητσοτάκη για τις φωτιές

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης, επικοινώνησε πριν από λίγο με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να θέσουν τις επόμενες ώρες τις πυρκαγιές υπό έλεγχο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, και του ζήτησε να επικοινωνήσει μαζί του άμεσα, αν κρίνει ότι μπορούν να συνδράμουν εθελοντές, ενημερώνοντάς τον ότι το σύνολο των εθελοντών της ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών.

 Τι πρέπει να κάνουμε εάν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας. Οδηγίες
Φωτιά στη Λευκίμμη Σουφλίου
  Δραματικές μαρτυρίες από το Μάτι!

"Είμαι στην παραλία στο Μάτι για να σωθώ από τις φλόγες" τόνισε μια γυναίκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται στον Ναυτικό Όμιλο, όπου μάλιστα δεν υπάρχει ρεύμα!

Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχουν ηλικιωμένοι με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όλοι περιμένουν να καταφθάσει το Λιμενικό για να τους σώσει από τις φλόγες!

Συγκλονίζει κάτοικος στο Μάτι: "Είδα μωρό λίγων μηνών με εγκαύματα"

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Μάτι. Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς ενώ ένας κάτοικος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι είδε ένα μωρό λίγων μηνών με σοβαρά εγκαύματα

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κορινθία, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις από εδάφους και αέρος, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, «στην περιοχή της ανατολικής Κορινθίας υπάρχουν πύρινα μέτωπα από το Ισθμό μέχρι και την περιοχή της Κινέττας, και συγκεκριμένα στις περιοχές 'Αγιος Χαράλαμπος, Γαλότα και κοντά στα διυλιστήρια στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων».

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπάρχουν δύο ακόμη πύρινα μέτωπα στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Πελοπίδας Καλλίρης λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Κάλαμο Αττικής, στον Ωρωπό, και στους Αγίους Αποστόλους, ενώ ένα νέο μέτωπο έχει εκδηλωθεί και στο Λουτράκι.

 Απίστευτες εικόνες! Έφτασε στην θάλασσα η φωτιά στην Κινέτα!

Κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με βάρκες, ενώ οι φλόγες στην Κινέτα έφτασαν μέχρι τις παραλίες!

Δείτε τις δραματικές εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV


 
Δραματικές στιγμές με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!

Ο Ευάγγελος Μπουρνούς, δήμαρχος Ραφήνας, μιλώντας στην ΕΡΤ, κάνει λογο για ανεξέλεγκτη φωτιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι! Μίλησε για εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα!

 Εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων. Στην παραλία οδηγήθηκαν 621 παιδιά
Πύρινη κόλαση στο Μάτι Πεντέλης: Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα

Σε πύρινη κόλαση με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε τον Realfm 97,8 ότι έχουν καεί τρία σπίτια στην Πεντέλη, ενώ εκκενώθηκε το Λύρειο Ίδρυμα.

Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού.  Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Επίσης έχει δοθεί η εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους και οι κατασκηνώσει στο Ζούμπερι.

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.

«Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


 Φωτια απειλεί σπίτια στον Κάλαμο. Μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Πανόραμα. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι την παραλία των Αγίων Αποστόλων και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλάμου Κωνσταντίνο Δέδε που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 απειλεί σπίτια. Ο κ. Δέδες μέσα από τον ΘΕΜΑ FM απευθύνει έκκληση να σταλούν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή .

Στο μεταξύ μεγάλη φωτιά στο Άγιο Χαράλαμπο στο Καλαμάκι Κορινθίας. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή των Αγιων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στο ύψος του εργοστασίου της ΕΚΑΝ(Σουσάκι) έφτασε η φωτιά.

 Τσίπρας για φωτιές στην Αττική: Με προβληματίζουν οι παράλληλες εστίες

Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών τελεί από το μεσημέρι της Δευτέρας ολόκληρη η Αττική με τρία πολύ μεγάλα μέτωπα που κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω ανυπολόγιστες ζημιές.

Το πρώτο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Κινέτα στις στις 12:03 της Δευτέρας. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές ή ακόμα και καταστράφηκαν από τις πύρινες «γλώσσες». Τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν, διεκόπη η κυκλοφορία τόσο στην Εθνική Οδό όσο και στον προαστιακό, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Πεντέλη, με ανεξέλεγκτα μέτωπα στον Νέο Βουτζά, στον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι. Δεκάδες σπίτια και οχήματα έχουν καεί. «Στο Μάτι, είδα με τα μάτια μου περισσότερα από 100 σπίτια και 200 οχήματα να καίγονται», τόνισε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τρία άτομα με εγκαύματα από τη φωτιά στην ανατολική Αττική διακομίστηκαν στο κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Την ίδια ώρα, άλλα ασθενοφόρα προσπαθούν να φτάσουν στον Νέο Βουτζά για να πάρουν 3-4 άτομα που έχουν υποστεί εγκαύματα.

Στο μεταξύ, δύο ακόμη άτομα έχουν διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο ενώ και ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» με αναπνευστικά προβλήματα.

Περίπου στις 7 το απόγευμα, ξύπνησε ο πύρινος εφιάλτης του 2017 και στον Κάλαμο Αττικής.  Ήδη έχουν κινητοποιηθεί τρία οχήματα της Πυροσβεστικής που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Οι πύρινες «γλώσσες» μαίνονται σε πολύ κοντινή απόσταση από σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν τώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.