Not seeing a Scroll to Top Button ? Go to our FAQ page for more info.
Από το Blogger.
pic name
pic name pic name pic name

Τσίπρας: Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξετελισμού σας- Μητσοτάκης: Είσαι πολιτικός απατεώνας

Meteora Voice | 2:44 μ.μ. Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 |
Posted on
 • Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018
 • by
 • Meteora Voice
 • in
 • Ετικέτες


 • Τσίπρας: Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξετελισμού σας- Μητσοτάκης: Είσαι πολιτικός απατεώναςΠαραλάβαμε μια κατάσταση δραματική στην οικονομία είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. 
  Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, έπειτα από αίτημα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι « θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που μου κάνετε να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση, για θέματα οικονομίας μετά την ιστορική επιτυχία της χώρας».

  Σε λίγες μέρες από τώρα, τον Αύγουστο, «με μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Ασχοληθήκατε με το πώς θα ναρκοθετήσετε τη χώρα και πώς η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία». 
  Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον της. 
  «Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. 350.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.
  «Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.
  «Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να επισημάνει πως τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ευρισκόμενα σήμερα στα επίπεδα του 2006.
  «Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής», εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%.
  «Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup» επισήμανε.
  Για την απόφαση του Eurogroup ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αφορά την οριστική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. «Και φυσικά, την παραδοχή ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη τον δανεισμό από τον επίσημο τομέα, αλλά μπορεί αυτοδύναμα να επιστρέψει στην κανονικότητα του δανεισμού από τις αγορές».
  Για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως πρόκειται «για απόφαση, η οποία επαναφέρει το χρέος σε τροχιά βιωσιμότητας, ενώ το πλέον σημαντικό, είναι ότι διαμορφώνει έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία για την επόμενη 15ετία».
  «Όπως γνωρίζετε, η επιτυχία, ή μη, αυτής της απόφασης, ό,τι και να λέμε μεταξύ μας, θα κρινόταν από τις αγορές την επόμενη μέρα. Το ράλι που κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από τις 22 Ιουνίου και μετά, αποδεικνύει ότι αυτή η λύση έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός αν μετά τον Μοσκοβισί και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, είναι και οι αγορές κομμάτι αυτής της διεθνούς συνωμοσίας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.
  Για την απόφαση του Eurogroup σχετικά με τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Και τι δεν ακούσαμε σε αυτήν εδώ την αίθουσα... Για παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας, για νέα μνημόνια, για εκχώρηση της κυριαρχίας μέχρι το 2060... Για το περιβόητο 4ο μνημόνιο, που από ό,τι φαίνεται δεν είναι μόνο η κρυφή σας φαντασίωση, αλλά και η απεγνωσμένη σας επιθυμία».
  «Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνεται υπό τη μορφή εκθέσεων για την πορεία της και πιθανά να εισηγούνται κάποιες παρεμβάσεις αν κριθεί απαραίτητο. Όπως ακριβώς γίνεται, δηλαδή, και με όλες τις χώρες που βγήκαν από μνημόνια. Τα στοιχεία αυτών των εκθέσεων, η ελληνική κυβέρνηση θα τα λαμβάνει υπ' όψιν όμως ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι δικός της», είπε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θα έχει και πάλι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το παρόν και το μέλλον της. Κανένας άλλος πέραν των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού».
  Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε «δεν αναφέρθηκα σε όλες αυτές οι θετικές εξελίξεις για τη χώρα, για να πείσω τον κ. Μητσοτάκη. Αυτός έχει τραβήξει το δρόμο του, μακριά από τις πραγματικές αγωνίες και τις ανάγκες των πολιτών». 
  Συμπληρώνοντας ότι αναφέρθηκε σε αυτές «απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό που μας ακούει αυτή τη στιγμή και βλέπει ότι μετά από πολλά χρόνια, υπάρχει προοπτική για τον τόπο. Που βλέπει ότι όλα όσα κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, είχαν ένα σκοπό».
  «Δεν προχωρήσαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό τρία χρόνια πριν, απλά και μόνο για να μην επιστρέψουν αυτοί που λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα. Αλλά προχωρήσαμε με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και με διαρκή αταλάντευτο στόχο να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
  Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι τώρα ξεκινά η πιο κρίσιμη περίοδος, «γι΄ αυτό και επεξεργαζόμαστε από τώρα τις απαραίτητες παρεμβάσεις που σταδιακά θα επαναφέρουν την κανονικότητα στη χώρα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών».
  «Να προστατεύσουμε τον κόσμο της εργασίας. Να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. Να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, να αυξηθούν οι μισθοί, να περιοριστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας στο περιθώριο» τόνισε.
  Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας
  Πολιτικό ψεύτη και πολιτικό απατεώνα θεωρούν οι Έλληνες τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία.
  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση θύμισε ότι σήμερα είναι η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 που είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.
  «Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Φωνάζατε «go back κα Μέρκελ» και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής».
  Θύμισε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση πήγε με ψέματα να κερδίσει. «Το Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχατε πει κουβέντα για το υπερταμείο και την δέσμευση της περιουσίας της χώρας για 99 χρόνια», τόνισε, ούτε για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.
  Η κυβέρνηση είναι ένας θίασος που άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι φτάσατε στο σημείο να χειριστείτε με πρωτοφανή ανευθυνότητα τα εθνικά θέματα.
  «Ο Π. Καμμένος τη μια ημέρα επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επόμενη ότι θα ρίξει την κυβέρνηση. Ότι είναι κακή η συμφωνία αν περάσει με 151 βουλευτές και καλή αν ψηφιστεί με 180».
  Χαρακτήρισε «αδύναμο και υπό προθεσμία» τον πρωθυπουργό. Κατήγγειλε ότι ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηρίζει ακροδεξιό όποιον διαφωνεί μαζί του. Είπατε ότι δεν αναγνωρίσατε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα αλλά ο Ζ. Ζάεφ «πανηγυρίζει από το πρωί έως το βράδυ».
  «Χθες μάθαμε ότι υπάρχει και Μακεδονικός στρατός. Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα... Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο».

  0 σχόλια :

  Δημοσίευση σχολίου

   
   2014-2018 Meteora Voice. All rights reserved to their respective owners
  Develop by : MvW