Τελευταίες Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για την αναχώρηση για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ





Κόντρα στα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή μας, τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα στείλει και φέτος το μήνυμά του από την Πάτρα, όπου θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Ιούλη, με σύνθημα «Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά»!

Ο φετινός προορισμός του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δεν είναι τυχαίος. Τρία στρατιωτικά αεροδρόμια λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ: Στον ‘Αραξο, στην Ανδραβίδα και το Άκτιο. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ η βάση στον Αραξο προορίζεται για αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ, ενώ στο Ακτιο και την Ανδραβίδα έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη "AWACS” του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν προστατεύει τους λαούς απ’τους πολέμους, αλλά είναι αυτό που τους διεξάγει. Το έδειξε στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Εδειξε τις προθέσεις του ήδη στην οξυνόμενη τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια, στις συλλήψεις των 2 αξιωματικών αλλά και παλιότερα, όπως στην εισβολή στην Κύπρο το '74 κ.α.


Το κάμπινγκ του Διημέρου θα φιλοξενηθεί στον Αλισσό, και η μεγάλη διαδήλωση του Διημέρου θα γίνει στην Πάτρα, ενώ θα αναπτυχθούν και άλλες αντιπολεμικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ είναι ένας μοναδικός θεσμός, που φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα, που μοιράζονται τα όνειρά τους, διασκεδάζουν αλλά και διαδηλώνουν τα δικαιώματά τους για ένα μέλλον χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση.



Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 6 Ιούλη

Άφιξη Οργανώσεων στο χώρο του κάμπινγκ. Έναρξη αθλητικών τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο) - Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.
20.00: Συγκέντρωση στην Πάτρα, στο μώλο. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
22.30: Γλέντι στο χώρο του κάμπινγκ.

Σάββατο 7 Ιούλη

10.00: Εκδρομή για μαθητές στο Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα - Παράλληλα, στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνουν αθλητικά τουρνουά.
18.00: Συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974)». Με τους μαθητές θα συζητήσουν ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σήφης Κωτσαντής,στέλεχος του ΚΚΕ.
21.00: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
22.30: Συναυλία με τους «KollektivΑ» και άλλα νεανικά συγκροτήματα.
23.45: Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κυριακή 8 Ιούλη

Το πρωί στο χώρο της κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των αθλητικών τουρνουά και η βράβευση των νικητριών ομάδων.




Η αναχώρηση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου από τον χώρο του πρώην “Κωστάρα” στις 9.00 το πρωί. Δηλώσεις συμμετοχής στις οργανώσεις της ΚΝΕ.



T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
05/07/2018

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.