Τελευταίες Ειδήσεις

Εκδρομή του Συλλόγου της Θεόπετρας

Μία πολύ όμορφη και ωφέλιμη εκδρομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Ιουνίου υπό την αιγίδα του δραστήριου Συλλόγου της Θεόπετρας.
Μία ομάδα 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο εφημέριος του χωριού π. Σωτήριος Μπακώσης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Παπακώστας, αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου με προορισμό το Ζάλογγο, την Πρέβεζα και την Πάργα.
Πρώτος σταθμός ήταν έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, όπου το λεωφορείο σταμάτησε για τον καφέ των Θεοπετρινών.
Στη συνέχεια το γκρουπ έφθασε στο Ζάλογγο. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν αρχικά την Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου, οι μοναχές της οποίας τους ξενάγησαν και τους εξιστόρησαν την ιστορική ηρωική πράξη των γυναικών του Ζαλόγγου. Στο τέλος τους πρόσφεραν λουκούμι και αναψυκτικό.
Στη συνέχεια οι εκδρομείς ανέβηκαν τα 400 σκαλοπάτια που οδηγούν στον λόφο του Ζαλόγγου, όπου υπάρχει και το μνημείο.
Ακολούθησε στάση στην Πρέβεζα για το μεσημεριανό γεύμα, ενώ επόμενος σταθμός ήταν οι πηγές του Αχέροντα, όπου αρκετοί ήταν οι τολμηροί που δοκίμασαν τα παγωμένα νερά του ποταμού.

Το απόγευμα οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Πούντας και συμμετείχαν στον Εσπερινό. Ακολούθησε η προσκύνηση του τάφου της Αγίας Παρασκευής και του βράχου, όπου αποκεφαλίστηκε. Για την Αγία Παρασκευή, τα θαύματά της και για την ιστορία της Μονής οι εκδρομείς ενημερώθηκαν από τη μοναχή Ειρήνη.
Επόμενος σταθμός ήταν η Πάργα γα καφέ και περίπατο στα γραφικά σοκάκια.
Ακολούθησε ακόμη μία στάση έξω από τα Ιωάννινα και η επιστροφή στη Θεόπετρα.
Σε όλη την εκδρομή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παπακώστας φρόντισε για όλα όσα χρειάστηκαν οι εκδρομείς, όμως και για την ενημέρωσή τους για τα αξιοθέατα των περιοχών που επισκέφθηκαν.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί και δημόσια τον εφημέριο της Θεόπετρας π. Σωτήριο Μπακώση για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή, όπως επίσης και τον οδηγό του λεωφορείου Βασίλη Ταφίλη (μάγο) για το άψογο ταξίδι.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.