Τελευταίες Ειδήσεις

Σ Τ Ο Ν Α Π Ο Η Χ Ο Τ Η Σ Π Ρ Ο Χ Θ Ε Σ Ι Ν Η Σ Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ Τ Ο Υ Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Υ Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ι Ο Υ( ὤδινεν ὄρος και ἔτεκε μῦν )


 
    
Ουδέν νεότερον και ελπιδοφόρον και από τη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Όσοι ήταν παρόντες στο εργατικό κέντρο την περασμένη Τρίτη , κατά τη συζήτηση μετά από αλλεπάλληλες αναβολές του γνωστού επί δεκαετίες θέματος της αδόμητης ζώνης , βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές . Μια δίωρη κουβέντα ανούσια και αναποτελεσματική , που τους άφησε την πικρία της ανεκπλήρωτης προσδοκίας και της απογοήτευσης .
   Περίσσεψαν τουλάχιστον οι ολόπλευρες διαπιστώσεις ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και σπουδαίο θέμα , τόσο σπουδαίο ώστε να το μεταθέτουν από τη μια τετραετία στην άλλη και από τη μια δημοτική αρχή στην επόμενη , προφανώς για να … «σιτέψει».
   Και τι αποκόμισαν ! Αντί για μια προσδοκώμενη ομόφωνη απόφαση –πρόταση του συνόλου των δημοτικών συμβούλων , που να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το θέμα  σε συνεργασία και με όλους τους αρμόδιους φορείς για μια δυναμική διεκδίκηση της επίλυσής του , έστω και μακροχρόνια , που να δίνει όμως ελπίδες , κατατέθηκε από τη δημοτική αρχή πρόταση στη βάση προειλημμένης απόφασης με εξασφαλισμένη την πλειοψηφική στήριξη. Μια πρόταση , που μοιάζει με γνωστή παρελκυστική τακτική και παραπέμπει μάλλον το θέμα στις ελληνικές καλένδες , ανακουφίζοντας έτσι , προσωρινά τουλάχιστον , τη δημοτική αρχή από την ‘’ενοχλητική γκρίνια’’ των απαιτητικών συμπολιτών,  που ζητούν προστασία της περιουσίας τους . Περιουσίας , που εν αγνοία της δημοτικής αρχής αλλά και των ιδίων των ιδιοκτητών τους στερεί μια ακατανόητη , αυθαίρετη και φυσικά άδικη απόφαση του Κ.Α.Σ. με το αιτιολογικό της ‘’δήθεν’’ αρχαιολογικής περιοχής και της εξασφάλισης ‘’ζωτικού χώρου’’ εκατοντάδων στρεμμάτων για τα ιερά μνημεία .
   Είναι γνωστό βεβαίως ότι η OYNESCO δεν καθόρισε τα ακριβή όρια , δεν είναι άλλωστε αυτός ο ρόλος της . Στη μικρή μας κοινωνία οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ποιοι παρασκηνιακά κινούνταν για να επιτύχουν ό,τι τελικά έγινε σε βάρος των αυτόχθονων , που μακροχρόνια συμβιώνουν αρμονικά με τις ιερές μονές .
   Ας γίνει όμως κατανοητό πως οι συμπολίτες που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση-  συζήτηση , μέρος μόνον εκείνων που θίγονται, δεν ήρθαν επ-αιτούντες αλλά απ-αιτούντες  από τη  δημοτική αρχή, η οποία κατά νόμον τους εκπροσωπεί, να σταθεί δίπλα τους με «ειλικρινή» διάθεση και «ομόθυμη» βούληση για τη διεκδίκηση των δικαίων τους .
  Και είναι φυσικό να μην δέχονται την εκ του πονηρού πρόταση για «δήθεν» αποζημιώσεις  σε απροσδιόριστο βάθος χρόνου , γιατί ξέρουν καλά τι σημαίνει αυτός ο εμπαιγμός .
  Είμαι ένας από εκείνους που δυό φορές στο παρελθόν προκάλεσαν τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ για αυτό το θέμα και δοκίμασαν την απογοήτευση της απόρριψης . Δικαιούμαι επομένως να  σχολιάσω και  τη νέα προσπάθεια.
    Πιστεύοντας ότι διερμηνεύω και τις ανησυχίες και τις επιθυμίες των συμπολιτών μου , εύχομαι η δημοτική αρχή να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δημάρχου του Δήμου Ηρακλείου για ένα αίσιο τέλος του μακροχρόνιου αγώνα και της αγωνίας μας και να μην αντιμετωπίσει το θέμα μας με βάση αυτό που λέει ο λαός ‘’από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει κι αν καεί’’  .
                                                                     Καλαμπάκα 28-6-18
                                                                      ΔΗΜ.  ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.