Τελευταίες Ειδήσεις

Κουβέλης: Τώρα η ευκαιρία για λύση του ονοματολογικου



O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ σημειώνει πως «αυτό που υπάρχει είναι η ωρίμανση των συνθηκών για λύση ενός χρονίζοντος προβλήματος. Είναι η ωρίμανση της πολιτικής βούλησης και των δύο πλευρών. Η ευκαιρία για λύση που υπάρχει τώρα δεν θα είναι εύκολο να επανεμφανιστεί».
Παράλληλα ο κύριος Κουβέλης τονίζει πως «οι όποιες επαφές σε επίπεδο κορυφής των δύο χωρών θα σημάνουν και επίσημα την ολοκλήρωση του κύκλου της διαπραγμάτευσης και θα ενεργοποιήσουν τον οδικό χάρτη της εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία εφόσον οριστικοποιηθεί, θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και αναθεώρηση του συντάγματος της γείτονος χώρας».

Σε ότι αφορά τα «βήματα» που που θα οδηγήσουν στη λύση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο δύο φάσεις με ενδιάμεσες στάσεις. Πρώτη φάση είναι η διαπραγμάτευση και δεύτερη η εφαρμογή της συμφωνίας. «Η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι περίπλοκη, επίπονη και ίσως χρονοβόρα διαδικασία αλλά μπορώ να πω πως τη φάση αυτή την έχουμε διανύσει. Άρα, εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία από τους δύο πρωθυπουργούς, αυτό που μένει είναι η εφαρμογή, που είναι μια διαδικασία διαχειρίσιμη», λέει χαρακτηριστικά. 
Τέλος,σχετικά με τη θέση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος σημειώνει πως «η κυβέρνηση συγκροτείται στη βάση μια πολιτικής συμφωνίας, η οποία είναι γνωστή και αφορά, ως προς τον τελικό στόχο, στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία με ταυτόχρονη δρομολόγηση ενός δικαίου και βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου. Εδώ βρισκόμαστε τώρα. Από ΄κει και πέρα η κυβέρνηση διαχειρίζεται κυριαρχικά το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας και τις αποφάσεις τις λαμβάνει το Κοινοβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και ο Πάνος Καμμένος. Τυχόν καταψήφιση της όποιας συμφωνίας στη Βουλή αποτελεί πολιτική επιλογή και δεν τίθεται ηθικό ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.