Τελευταίες Ειδήσεις

Η κλειστή πόρτα του «Ξενία» στην Καλαμπάκα προκαλεί αντιδράσεις



Ανησυχία στην Καλαμπάκα για το πρώην ονειρεμένο και πασίγνωστo ξενοδοχείο «Ξενία».
Παρέμεινε εκτός της ημερήσιας διάταξης και στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού για την επανάχρηση του πρώην Ξενία Καλαμπάκας ως χώρος για την στέγαση δημοτικών υπηρεσιών.
Το ονειρεμένο «Ξενία», το αριστούργημα του αρχιτέκτονα Κωνσταντινίδη μετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη να μετεγκατασταθούν εκεί υπηρεσίες του Δήμου,  δεν φαίνεται να προχωράει η ένταξη πρότασης του στο ΕΣΠΑ χωρίς την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι σύνεδροι του συμβουλίου σίγουρα μελετούν τις απαντήσεις του Δημάρχου Καλαμπάκας  που πιθανόν δεν έπεισαν ή χρειάζονται και άλλες διατυπώσεις από την πρώτη φορά εδώ και περίπου 1 ½ μήνα, όπου έγινε η πρώτη προγραμματισμένη συζήτηση.
Το ενδιαφέρον των άμεσα ενδιαφερόμενων επενδυτών παραμένει τεράστιο, δεν έπεισαν όμως τον Δήμαρχο για την αξιοποίηση του πρώην «Ξενία» ως μία τεράστια επένδυση, ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχείου , θέσεις εργασίας, προώθηση της Τουριστικής ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας.

Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη και πεποίθηση η έννοια«Τουρισμός – αξία για όλους». Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία του τουρισμού στην εθνική οικονομία αλλά και την οικονομική θέση του κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Πρέπει να αποτυπώσουμε με τον πιο άμεσο τρόπο αυτή την πολύτιμη ακριβώς διάσταση «Η αξία που παράγει ο Τουρισμός μας αφορά όλους». Αναρωτιούνται πολλοί πλέον στην Καλαμπάκα ποια θα είναι η τύχη του πρώην διαμαντιού της πόλης.
Άπειρες επιστολές δημοσιοποιήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην του ΚΚΕ, ανησυχεί για τις επιπτώσεις σε περίπτωση που το «Ξενία» επιλεγεί τελικά για να στεγάσει τις δημοτικές υπηρεσίες. Αυτό βέβαια θα σημάνει το άδοξο τέλος της προσπάθειας του Δημάρχου Χρήστου Σινάνη να μετατραπεί το μπαλκόνι της Καλαμπάκας ( όπως ο ίδιος το αποκαλεί ) σε Δημαρχείο – καφετέρια !!!
Η ουσία είναι ότι δυστυχώς ο καιρός περνά χωρίς να υπάρχει φως για το αν θα υπάρξει ή όχι αξιοποίηση του «Ξενία», με μοναδικούς χαμένους την πόλη και τον λαό της Καλαμπάκας, αλλά και τους χιλιάδες των τουριστών που κατακλύζουν την περιοχή κάθε εποχή του χρόνου.
Πηγή:trikalain.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.