Τελευταίες Ειδήσεις

Από το Αγγειοχειρουργικό της Λάρισας στα Γιάννενα πλέον, ο γνωστός Τρικαλινός καθηγητής Στέλιος Κούτσιας



Φωτογραφία του Stelios Koutsias.«Η Λάρισα θα με συνοδεύει εκεί», εξομολογείται συγκινημένος ο Στέλιος Κούτσιας, παίζοντας αμήχανα ένα στυλό στα χέρια του.
Πώς αλλιώς; Αφού δώδεκα χρόνια δεν τα λες και μικρό κομμάτι της ζωής. «Ξεκινήσαμε, ο διευθυντής της κλινικής Καθηγητής κ. Γιαννούκας κι εγώ, μόνοι χωρίς άλλο προσωπικό, καλύπτοντας καθημερινά τις ανάγκες σε καρδιοαγγειοχειρουργικά όλης της Θεσσαλίας, για να φτάσουμε σήμερα στην ευχάριστη θέση, η Αγγειοχειρουργική Κλινική τού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μια από τις πιο συγκροτημένες Αγγειοχειρουργικές Κλινικές – και γιατί όχι; – η καλύτερη της χώρας».
Και αυτή είναι μια αλήθεια με ιδιαίτερη αξία, αφού πια, οι ασθενείς τής Θεσσαλίας, με αγγειοχειρουργικά προβλήματα να μην αναγκάζονται να υποβληθούν στην ταλαιπωρία τής μετακίνησής τους στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Ο γιατρός με το χαμόγελο.
Έτσι τον γνώρισα. Έτσι τον γνώρισαν πολλοί.
Στέλεχος της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής τού Πανεπιστημιακού.
Δώδεκα χρόνια τώρα μόνο καλά λόγια έχουν ειπωθεί από ασθενείς.
«Αυτό είναι το κέρδος μου», λέει εκείνος.
Πράγματι. Με τις αποσκευές του γεμάτες με καλά λόγια,
φεύγει για τα Ιωάννινα. Αναπληρωτής Καθηγητής πλέον.
και υπεύθυνος του εκεί Αγγειοχειρουργικού Τμήματος.

Ο Στέλιος Κούτσιας γεννήθηκε το 1965 στα Τρίκαλα. Το 1983 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. «Ήθελα να είμαι ένας απ’ αυτούς που στέκονται δίπλα στον πονεμένο άνθρωπο», είχα δηλώσει τότε στον πατέρα μου, λέει.
Το 1989 παίρνει πτυχίο και τον επόμενο χρόνο φεύγει στην Αγγλία ως εκπαιδευόμενος στη Γενική Χειρουργική στο Μάντζεστερ. Επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1993 τοποθετείται αγροτικός ιατρός στο Διαλεκτό Τρικάλων.
Το 1995 έχει ήδη αποφασίσει πού θα στραφεί και μέχρι το 2001 κάνει την ειδικότητά του στην Αγγειοχειρουργική, στο «Νοσοκομείο Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, στο οποίο παραμένει ως επιστημονικός συνεργάτης μέχρι το 2005, ιδιωτεύοντας συγχρόνως ως αγγειοχειρουργός στη Θεσσαλονίκη.Φωτογραφία της Ioanna Goudetsiou.
Εν τω μεταξύ, το 2004 εκπαιδεύεται στην Ενδαγγειακή Χειρουργική στο «Νοσοκομείο Queen’s Mary» του Νότινχαμ της Αγγλίας, κοντά στον ΚαθηγητήBrian Hopkinson, ο οποίος είναι ένας από τους πρωτοπόρους της Ενδαγγειακής Χειρουργικής. Μέχρι το 2006 παρακολουθεί αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ενδαγγειακή Χειρουργική, η οποία αποτελεί έναν από τους τομείς που τον κερδίζει ολοκληρωτικά.
Το 2005 ανακηρύσσεται διδάκτορας Ιατρικής τού Α.Π.Θ.
Τον Φεβρουάριο του 2006 έρχεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στη θέση του Επικουρικού Επιμελητή Αγγειοχειρουργικής.
«Στις 9 Μαρτίου του 2006 γίνεται η έναρξη λειτουργίας της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Αθανασίου Γιαννούκα και για μένα ξεκινά μια πορεία δεμένη πλέον με τη Λάρισα», λέει ο ίδιος.
Τρία χρόνια μετά, τον Μάιο του 2009 εκλέγεται Λέκτορας στην Αγγειοχειρουργική Κλινική, που για τον Στέλιο Κούτσια πλέον αποτελεί όχι το δεύτερο, αλλά το πρώτο του σπίτι.
Στο διάστημα από το 2009 ως το 2017 συμμετέχει σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Αγγειοχειρουργική Κλινική, διδάσκει στους φοιτητές και προσπαθεί να βοηθήσει στην καταξίωση και την άνοδο της Κλινικής.Φωτογραφία της Marina Nasiou.
Ιούλιος 2017: Ο Στέλιος Κούτσιας εκλέγεται αναπληρωτής Καθηγητής της Αγγειοχειρουργικής τής Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναλαμβάνοντας την υπευθυνότητα του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ο ίδιος πιστεύει ότι το βήμα αυτό αποτελεί μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και στόχος του είναι να την αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Ο Τρικαλινός καθηγητής παραχώρησε συνέντευξη στη larissanet και στον Άγγελο Πετρουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.