Τελευταίες Ειδήσεις

Έντονο παρασκήνιο για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη: Τι προηγήθηκε, τι έπεται




Έντονο παρασκήνιο συνόδευσε την αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη από την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, απόφαση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην κυβέρνηση, αλλά και ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητά της.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μια μέρα πριν την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος επιχείρησε -ανεπιτυχώς, όπως φάνηκε- να τον μεταπείσει.

Από εκεί και πέρα, φήμες θέλουν κι άλλο βουλευτή των ΑΝΕΛ (από τους επτά που έχουν απομείνει) να αποχωρεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με διάφορα ονόματα να ακούγωνται, αν και κυβερνητικές πηγές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι δεν θα τεθεί ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αναφερόμενος στους 152 εναπομείναντες κυβερνητικούς βουλευτές σημείωσε ότι «το όριο αυτό θέτει ακόμα περισσότερο προ των ευθυνών τους αυτούς που έχουν απομείνει» τονίζοντας, μάλιστα, ότι «νομίζω Συμπιλίδης δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Αντιδράσεις:
Μαξίμου: Σχέδιο αποστασίας από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα υπέρ Μητσοτάκη


Για σχέδιο αποστασίας που εξυφαίνεται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο το Μαξίμου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιώργου Λαζαρίδη.

Ταυτόχρονα, από το πρωθυπουργικό γραφείο, σε γραμμή ανάλογη με αυτή της ανακοίνωση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, καλούν τον βουλευτή να αποδείξει τη μη συμμετοχή του στον παραπάνω σχεδιασμό παραδίδοντας την έδρα του.

Αναλυτικά, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν:

"Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού".

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του στο Κόκκινο διερωτήθηκε για τη χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα αυτή η κίνηση:

"Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες ημέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup".

ΝΔ: Το γαρ πολύ της θλίψεως...

Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη".

Μαρινάκη πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη «δείχνει» ο Καμμένος

Με τον γνωστό τρόπο - που δεν είναι άλλος από το twitter - σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος ανήρτησε βίντεο, στο οποίο ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, λέει πως «σε λίγους μήνες πέφτει η χούντα».

«Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα» ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση που έκανε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, σε διάλειμμα της συναυλίας που έδινε ο Αντώνης Ρέμος για τους προσκεκλημένους του επιχειρηματία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το μικρόφωνο, κατόπιν προτροπής του τραγουδιστή και βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση προαναγγέλλοντας την πτώση της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πάρτι έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.