Τελευταίες Ειδήσεις

Σε δικηγορικό γραφείο για την αδόμητη ζώνη-Απόφαση κατά πλειοψηφία του ΔΣ Καλαμπάκας




Η ανάθεση σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο αναζήτησης λύσεων για τους θιγόμενους ιδιοκτήτες-δημότες ακινήτων και εκτάσεων εντός της αδόμητης ζώνης προκρίθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας.
Η εν λόγω απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία ήταν και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής την οποία εισηγήθηκε στο σώμα ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης με σκοπό το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο να εξετάσει όλες τις δυνατότητες για λύση-αποζημιώσεις, ανταλλαγή εκτάσεων κλπ-με την ταυτόχρονη καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών των δημοτών τα οποία έχουν τις προϋποθέσεις για δόμηση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την εξεύρεση νόμιμης λύσης την οποία θα καλύπτει ως είναι λογικό και επιβεβλημένο το σύνταγμα της χώρας.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου παραβρέθηκαν πολλοί δημότες-ιδιοκτήτες ακινήτων-οικοπέδων εντός της αδόμητης ζώνης οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους για την μακροχρόνια ταλαιπωρία τους ζητώντας να ληφθεί μια απόφαση που θα στηρίξει την προσπάθεια για δικαίωσή τους.

Σημειώνεται ότι η πρόταση που τελικά εγκρίθηκε έλαβε 16 ψήφους έναντι 12 εκείνης του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Σακελλαρίου που πρότεινε αναοριοθέτηση της αδόμητης ζώνης και η οποία συμπίπτει με την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας με περιορισμό των ορίων του ιερού χώρου των Μετεώρων.
Μεταξύ των παρεμβάσεων των δημοτών ακούστηκε και η περίπτωση της Κνωσού όπου με δυναμική παρέμβαση του βουλευτή κ. Κουράκη απελευθερώθηκαν 3000 στρέμματα ενώ άλλος ανέφερε πως εκεί ο Δήμαρχος είχε λόγο και όχι σαν τον δικό μας που κάνει ότι του λένε από ψηλά και έφερε στο συμβούλιο μια πρόταση προπαγάνδα-αναβολής.
Επ΄ αυτού ο κ. Σινάνης ξεκαθάρισε ότι ασχολήθηκε πολύ με το θέμα ψάχνοντας στοιχεία με βάση τα οποία κατέθεσε και την πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.













4 σχόλια:

  1. Ότι έκανε με το ΞΕΝΙΑ ! Κατέβηκε για συζήτηση και ψήφισε πρόταση όπως αυτός την είχε σχεδιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνία της Καλαμπάκας είναι μικρή. Το γιουχάρισμα θα το θυμάται για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνα περίμενε να δείς σύντομα και άλλα ντοκουμέντα με ψέμματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου δώσουμε εμείς Δήμαρχε 10 ευρώ να μας δώσεις το πολυτελές μαγαζί της κόρης σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.