Ελληνοποιήσεις: Σύλληψη Τρικαλινού δικηγόρου - «Έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. στην ΑποκεντρωμένηΣτον εντοπισμό «οργανωμένου εγκληματικού δικτύου», το οποίο με πλαστά δικαιολογητικά νομιμοποιούσε αλλοδαπούς, υπηκόους τρίτων χωρών που παράνομα βρίσκονταν στην Ελλάδα, αφορούσε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε προχθές, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λάρισα όπου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων κατέσχεσαν φακέλους αλλοδαπών, οι οποίοι ελέγχονται πλέον από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης που συμμετείχε στις έρευνες.
Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης χθες, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωση τη σύλληψη 23 πολιτών, 16 Ελλήνων και 7 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επτά δικηγόροι και πέντε υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Να διευκρινιστεί πως στη Λάρισα δεν έγινε καμία σύλληψη ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 63χρονος Τρικαλινός δικηγόρος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κύκλωμα «ψάρευε» τους αλλοδαπούς ακόμη και από την Ομόνοια και με τη βοήθεια δικηγόρων, με το «αζημίωτο» φυσικά, πλαστογραφούσαν έγγραφα προκειμένου να πετύχουν την έκδοση άδειας διαμονής στην Ελλάδα όπου παράνομα βρίσκονταν, μέσω Διευθύνσεων διαφόρων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τη διενεργηθείσα μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τη συνδυαστική αξιολόγηση των συλλεχθέντων στοιχείων πρόκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον προηγούμενο Μάρτιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, που επιδίωκε την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους με την κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών, για την παράνομη έκδοσης αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.
Να σημειωθεί τέλος ότι σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροδοκία – δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, κτλ. και διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας, κατά συναυτουργία, εξακολούθηση και συρροή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ (Ελευθερία)