Τελευταίες Ειδήσεις

Καταδίωξη Μπαρμπαρούση από την ΕΛ.ΑΣ-Μεγάλη επιχείρηση στην Αιτωλοακαρνανία



Λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπραρμπαρούση κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης επί της ουσίας κάλεσε σε πραξικόπημα!
Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του βουλευτή, Κώστα Μπαρμπαρούση. Νωρίτερα, από την εισαγγελία ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, ο βουλευτής κρύβεται σε χωριού του Μεσολογγίου, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρήσει να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.
Καταδίωξη στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών



Νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών. Αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν στήσει μπλόκα, από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο – που δεν οδηγούσε ο ίδιος ο βουλευτής- να σταματήσει. Αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και παραλίγο να παρασύρει και τους αστυνομικούς. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη του αυτοκινήτου.

Για το περιστατικό αναμένεται να σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από την Αστυνομία, με έμφαση στους αστυνομικούς που κινδύνεψαν, οι οποίοι θα δώσουν σχετική κατάθεση.
Κατέθεσαν Καμμένος και Κουβέλης

Ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου ‘Αμυνας προσέφυγαν στον ‘Αρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος. Με αφορμή την προσφυγή των δύο υπουργών αμέσως δόθηκε εντολή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, το οποίο μπορεί να του αποδοθεί από την Δικαιοσύνη χωρίς έγκριση της Βουλής.

Καταχειροκροτήθηκε

Τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενω τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απείλησε τον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου για τον υπουργό Αμυνας. Είπε μεταξύ άλλων: «Αλέξη Τσίπρα, είσαι άπατρις, Αλέξη Τσίπρα δεν θα σε φυλάνε πάντα διμοιρίες ΜΑΤ» και «Καμμένε να έρθεις με φουστίτσες πάνω στο μικρό μου πόνι».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον συνάδελφό τους έξω από την αίθουσα και στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος όμως το μόνο που είπε ήταν: «Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».
Η απάντηση Βούτση

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Σήμερα», είπε, «έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή βεβαίως που έχει έρθει εδώ με την ψήφο του ελληνικού λαού κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και μάλιστα σε στρατιωτικό πραξικόπημα», είπε. Επεσήμανε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησαν τα κόμματα, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.