Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ




Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο περίβλεπτο της Φθιώτιδας. Ένα μικρό και ξεχασμένο χωριό της ορεινής περιοχής, όπου διαμένουν μόνο δύο ηλικιωμένοι άνθρωποι, ντύθηκε στα γιορτινά του, για να εορτάσει ένα μεγάλο γεγονός.
            Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, Καθηγητής της Χειρουργικής στο Παν/μιο Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο και πρώην Υπουργός Υγείας, που κατάγεται από το Περίβλεπτο, κάλεσε φίλους και πιστούς να παρευρεθούν σε μια πρωτοφανή και αξιόλογη θρησκευτική εκδήλωση. Το πρωϊ της Κυριακής έγινε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.
            Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που νέος περπατούσε το μονοπάτι, μπροστά από τα κατεστραμένο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, για να πηγαίνει για κυνήγι, είχε ένα όνειρο ζωής και παρακαλούσε τον Θεό να τον βοηθήσει να το πραγματοποιήσει. Ποιο ήταν το όνειρο; Να τον αξιώσει ο Μεγαλοδύναμος να στήσει ένα νέο Ναό και ένα Μοναστήρι, στα ερείπια ενός εξωκκλησίου του 19ου αιώνα.

            Μετά από προσπάθειες 23 ετών και μετά από βοήθεια πολλών ανθρώπων με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθος πιστών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ.Νικόλαος, βοηθούμενος από πλήθος Αρχιμανδριτών, Ιερέων και Διακόνων τέλεσε με Χριστιανική λαμπρότητα την Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία έκοψε την κορδέλα και έκανε αγιασμό και τα Θυρανοίξια της Ιεράς μονής του Αγίου Αθανασίου.
            Ο Θανάσης Γιαννόπουλος, κτήτορας του Ναού και της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε τους πάντες και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ.κ.Νικόλαο και εδώρησε το θρησκευτικό αυτό οικοδόμημα στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας. Ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον Θανάση Γιαννόπουλο και την οικογένειά του. Υποσχέθηκε, πως η Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου του Περίβλεπτου θα αξιοποιηθεί πολύ σύντομα και πως, ο Θανάσης Γιαννόπουλος, είναι ο μοναδικός γιατρός και πολιτικός στην Ελλάδα, που υλοποίησε ένα τέτοιο θεάρεστο έργο.
            Τα τελευταία λόγια του Θανάση Γιαννόπουλο προς τον Σεβασμιώτατο, που έκαναν τον κόσμο να ξεσπάσει σε κλάμα ήταν τα εξής: Σεβασμιώτατε, δωρίζω στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας όλο αυτό το λαμπρό και λειτουργικό κτίσμα. Δεν θέλω τίποτε, έχω, όμως, μια επιθυμία, εάν και εσείς συμφωνείτε, ναμου επιτρέψετε, να κοιμηθώ τον ύπνο της Αιωνιότητας σε μια γωνία του Αγίου αυτού προσκυνήματος». Όλοι με δάκρυα και με το Άξιος, Άξιος, Άξιος, χειροκροτούσαν τον Θανάση Γιαννόπουλο.
            Ανάμεσα στους παρευθηθέντες ήταν και ο επιστήθιος φίλος του, Κώστας Πατέρας, που παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και τα Θυραναίξια της Ιεράς Μονής.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.