Τελευταίες Ειδήσεις

Η δυναμική & αταλάντευτη στάση των ταξικών δυνάμεων Απέτρεψε -για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες – συνέδριο νοθείας & παρωδίας στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων




Η αποφασιστική , δυναμική και αταλάντευτη παρέμβαση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, πολλών  μελών ταξικών σωματείων,  αγωνιστών συνδικαλιστών και εργαζομένων των Τρικάλων απέτρεψε –για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες- τη διεξαγωγή ενός νόθου συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Νομού Τρικάλων.
Στις 24 Μάη είχε προηγηθεί η ματαίωση της 1ης Γενικής Συνέλευσης, μετά από την κινητοποίηση ταξικών σωματείων,  αφού δεν είχε γίνει καν έλεγχος νομιμοποίησης αντιπροσώπων. Ταυτόχρονα  μετά από πρόταση και καταλυτική  παρέμβαση της ΔΑΣ αποφασίστηκε η μετάθεση της Γενικής Συνέλευσης σε νέα ημερομηνία και αφού προηγηθεί διαπαραταξιακός έλεγχος νομιμότητας.  Η δέσμευση για τον έλεγχο αποτυπώθηκε σε κείμενο με τις υπογραφές και των πέντε (5) παρατάξεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν ως συνδυασμοί στο συνέδριο του ΕΚΝΤ, αναφέρονταν μάλιστα συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες για τον έλεγχο.

Στην πρώτη διαπαραταξιακή συνάντηση   για τον έλεγχο(30 Μάη) η διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) με διάφορα τυπικά και νομικά προσχήματα -και χωρίς να προσκομίσει  κάποια καταστατική ή νομική διάταξη γι’ αυτά που επικαλούνταν- αναίρεσε τα ενυπόγραφα συμφωνηθέντα. Με το έτσι θέλω και γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων της τη δική της υπογραφή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια συνεδρίου με έλεγχο που θα κάνει μόνο με τον εαυτό της. Την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση σιγοντάρισαν και οι άλλες παρατάξεις μη παίρνοντας ουσιαστική θέση ή και συμφωνώντας με την άμεση διενέργεια ενός νόθου συνεδρίου. Όλοι τους ξέχασαν τι υπέγραφαν πριν λίγες μέρες. Μόνο η ΔΑΣ σταθερά και με επιμονή έθεσε την πρόταση  για πλήρη διαπαραταξιακό έλεγχο με όλα τα απαραίτητα μέτρα και όρους.

Έτσι , τις  ημέρες αυτές που είχε οριστεί ο διαπαραταξιακός έλεγχο, τίποτα από όσα είχαν αποφασιστεί δεν έγινε παρά τις επίμονες παρεμβάσεις της ΔΑΣ στη διοίκηση , η οποία κρατούσε "σιγή ιχθύος", όπως και οι άλλες παρατάξεις.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά η διορισμένη διοίκηση της ΠΑΣΚΕ , σαν τον κλεφτή από την πίσω πόρτα,  προσπάθησε να στήσει το νόθο συνέδριο με συνοπτικές διαδικασίες . Με μια σύντομη και δυσδιάκριτη ανακοίνωση σε τοπική εφημερίδα το Σάββατο 2 Ιούνη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συνεδρίου την Κυριακή 3 Ιούνη στις 11 το πρωί!!! Καταπατώντας κάθε έννοια του καταστατικού του ΕΚΝΤ (προβλέπει ανακοίνωση συνεδρίου τουλάχιστον 10 μέρες πριν) , χωρίς να ενημερώσει κανέναν αντιπρόσωπο , ούτε τους επικεφαλής των παρατάξεων , με εν κρυπτώ συνεδρίαση του ΔΣ  αποφάσισε σε διεξαγωγή συνεδρίου παρωδία. Επιχείρησε να ξεμπερδεύει με ένα στημένο νόθο συνέδριο.

Η διορισμένη διοίκηση προσπάθησε με κάθε τρόπο να στήσει το νόθο συνέδριο, αλλάζοντας αιφνίδια και χωρίς ειδοποίηση  κλειδαριές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου του ΕΚΝΤ , αφήνοντας απ ‘εξω τα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων που λειτουργούν τα γραφεία τους στο κτίριο!!!
 Σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν την έναρξη του «συνεδρίου»  κάλεσε εταιρεία σεκιούριτι για να «προστατεύσει» το χώρο!!! Από ποιους άραγε; Από τους εργάτες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί;   Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ ,  που επέβαλαν την αποχώρησή τους. Στη συνέχεια «δουλειά έπιασαν» οι αστυνομικές δυνάμεις που εκλήθησαν να  επιτηρούν το χώρο, αλλά δεν τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους.

Όλες οι προσπάθειες των εργατοπατέρων της πλειοψηφίας του ΕΚΝΤ έπεφταν στο κενό μετά τις συνεχής παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΔΑΣ και εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν στο χώρο για να αποτρέψουν το συνέδριο παρωδία.
Το νόθο συνέδριο δεν ξεκίνησε ούτε όταν η νομικός σύμβουλος  της διορισμένης διοίκησης ( πρόκειται για τη γνωστή δικηγόρο  κ. Χρύσα Ντιντή,  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφια βουλευτής παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ) πήρε τη θέση του διορισμένου προέδρου του Εργατικού Κέντρου (!!!), και με το φάκελο με τις καρτέλες των αντιπροσώπων μπροστά της  προσπαθούσε πάση θυσία να αρχίσει τη διαδικασία!!!
Η αποφασιστική  κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων έφερε ως αποτέλεσμα την αναβολή της διαδικασίας-παρωδία

Οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν για ακόμη μια φορά  ότι μόνο η ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορούν να βάζουν φρένο σ’ αυτή την κατάσταση, να  εγγυηθούν την προοπτική καθαρού συνεδρίου απαλλαγμένο από νόθους αντιπροσώπους , να οικοδομήσουμε εργατικό κέντρο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι εργατικό κέντρο σύμμαχο των κυβερνήσεων και των αφεντικών
Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις να μη συνεχιστεί η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΤ με ευθύνη της πλειοψηφείας  (στελέχη ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) . Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν και στους δυο(ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ) καμία εμπιστοσύνη. Το προηγούμενο διάστημα συγκατοικούσαν μαζί στις  διορισμένες διοικήσεις του ΕΚΤ  και πρωτοστάτησαν στη νοθεία , τον εκφυλισμό και τη διαλυτική κατάσταση.  Η μεταξύ του κοκορομαχία και ο  κουρνιαχτός  που σηκώνουν είναι  για να καλύπτει  ο καθένας τα αμαρτήματα του. Ο κουρνιαχτός που σηκώσανε καταστάλαξε και τα αμαρτήματα τους αποκαλύφτηκαν. Οι συνδικαλιστές ηγεσίες αυτών των παρατάξεων   είναι οι υπεύθυνοι -με τη διαχρονική στάση τους- για τη συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους.
Η μάχη που δίνουμε αυτούς τους μήνες στο ΕΚΤ, δεν είναι για τις πλατιές καρέκλες. Αυτές τους τις χαρίζουμε! 
Είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας. Είναι μια μάχη, για να είναι το ΕΚΝΤ το στήριγμα όλων των εργαζομένων, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά. 
Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βγάλουμε το κίνημά μας από το τέλμα και την αναξιοπιστία που οδηγεί σε απομάκρυνση των εργαζομένων, των νέων εργαζομένων από τα σωματεία.



Τρίκαλα 3 Ιούνη 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.