Τελευταίες Ειδήσεις

Μάνδρα Αττικής: Επέστρεψε ο τρόμος από τις νέες πλημμύρες-Συγκλονιστικές εικόνες




Μόλις επτά μήνες μετά, η Μάνδρα ζει ξανά τον εφιάλτη. Η κακόγουστη έκπληξη της σφοδρής -καλοκαιρινής- κακοκαιρίας, είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει ο τρόμος στην πειροχή που θρήνησε πάνω από 20 νεκρούς στις καταστροφικές πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2017
"Ποτάμια" οι δρόμοι  "Αχυρώνες" τα σπίτια! Με σκούπες και ηθικό... στα τάρταρα, οι κάτοικοι παλεύουν ξανά - Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της εθνικής και της Αττικής Οδού - "Κόβουν την ανάσα" οι εικόνες που έρχονται από το σημείο

Μάνδρα, Νοέμβριος του 2017. Ένα κύμα σφοδρής κακοκαιρίς πλήττει την περιοχή και «γεννά» μια τραγωδία. 24 άνθρωποι βρίσκουν τραγικό θάνατο, μετά από… πλημμύρα στην Ελλάδα του σήμερα.

Επτά μήνες μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως (κακόγουστη) φάρσα. Ευτυχώς μόνο ως προς το σκέλος των καταστροφών, αφού ευτυχώς (ξαναλέμε) δεν υπάρχουν νεκροί.



Ωστόσο οι κάτοικοι αισθάνονται απόγνωση. Τα… χειμωνιάτικα τερτίπια του καιρού, λίγες μέρες πριν τον Ιούλιο, ζωντάνεψαν τις μνήμες…

Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν την ζωή τους και με… σκούπες την περιουσία τους.

Νεφέλη και σήμερα Τετάρτη. Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ




Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί από νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 26.06.2018 δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Στην Μάνδρα γρήγορα «φράκαραν» κεντρικοί δρόμοι από την συσσώρευση υδάτων.

Πλημμύρισαν συγκεκριμένα οι οδοί Κοροπούλη και Ρόκα, δύο οδοί όπου τον Νοέμβριο του 2017 είχαν εντοπιστεί νεκροί πολίτες. Παράλληλα, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών- Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Λίγο νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.
Εικόνες – σοκ στην Μάνδρα


Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβήσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. Στην Μάνδρα βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Συνολικά επιχειρούν αυτή τη στιγμή για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων, 50 πυροσβέστες μέ 20 οχήματα.
Χαμός από το απόγευμα στην Μάνδρα!

Οι συγκλονιστικές εικόνες από την Μάνδρα είχαν ξεκινήσει να έρχονται από νωρίς το βράδυ. Στα social media επικράτησε πανικός, με τους χρήστες να αναρτούν… κατά ριπάς φωτογραφίες και βίντεο.

Εικόνες που πραγματικά κόβουν την ανάσα. Εικόνες που δείχνουν τεράστιες ποσότητες νερού να κατεβαίνουν με ορμή από σημεία που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν… δρόμοι.

Στο πόδι είναι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το μεσημέρι στην περιοχή.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, σημειώνονται στη Σιθωνία όπου μεγάλος είναι ο όγκος της βροχής. Όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρεί τις τελευταίες ώρες σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια, υπόγεια και καταστήματα.

Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νικήτη, όπου οι πλημμυρισμένοι δρόμοι παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και φερτά υλικά, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, υπερχείλισε και το ρέμα του Αγ. Νικόλαου με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διέλευση των οδηγών από το σημείο.

Προβλήματα από τη δυνατή βροχή παρουσιάζονται και στην Κασσάνδρα. Εξάλλου, η ολισθηρότητα των δρόμων στάθηκε για μια ακόμη φορά η σημαντικότερη αιτία για να σημειωθούν μικροτροχαία ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.