Τελευταίες Ειδήσεις

Κ. Σκρέκας: Καμία εμπιστοσύνη σε Τσίπρα για Σκόπια



Συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής στο δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο, παραχώρησε ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ., πρώην Υπουργός- τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Άρνηση να διαμορφώσει ένα συμπαγές εθνικό μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων καταλογίζει στον πρωθυπουργό ο τομεαρχής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας. Τον κατηγορεί δε πως διαπραγματεύεται ως κόμμα μειοψηφίας, ελέω της διαμετρικά αντίθετης προσέγγισης του συγκυβερνήτη του, Πάνου Καμμένου.
·         Παραμένει η Νέα Δημοκρατία στην γραμμή της σύνθετης ονομασίας για την επίλυση του Σκοπιανού ή τάσσεται υπέρ της γραμμής... των συλλαλητηρίων, όπως σας κατηγορεί η κυβέρνηση;

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ μιας συνολικής λύσης που θα προασπίζεται το Εθνικό συμφέρον και τα δικαιώματα των επόμενων γενιών των Ελλήνων. Γιατί θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το Ελληνικό Έθνος δεν αποτελείται μόνο από τους Έλληνες που ζουν στον παρόντα χρόνο. Το Ελληνικό έθνος ορίζεται επιπλέον από τους προγόνους μας, που έζησαν σ΄αυτόν τον τόπο και έγραψαν χρυσή ιστορία με το πνεύμα αλλά και με το αίμα τους, αλλά και από τους αγέννητους απογόνους μας που θα παραλάβουν αυτά που εμείς διαμορφώνουμε σήμερα.
Δυστυχώς, κανείς σήμερα δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στην κυβέρνησή του να διαπραγματευτεί εθνικά θέματα που δεσμεύουν τις επόμενες γενιές.
Αυτό αποδεικνύεται και από την αλγεινή προσπάθειά του να απαξιώσει και να σπιλώσει την αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκφράζεται μέσα από την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, όταν ο ίδιος ανέχεται και εν πολλοίς ενθαρρύνει με τη ρητορεία του, διαδηλώσεις υποστήριξης καταδικασθέντων για τρομοκρατικές ενέργειες, επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» και ανεξέλεγκτες δράσεις αναρχικών.
·         Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τι εννοείτε όταν εγκαλείτε το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη νομιμοποίηση για να προχωρήσει στη σύναψη της σχετικής συμφωνίας; Να αναμένουμε, σύμφωνα με τη «γαλάζια» επιχειρηματολογία, κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης;
Ο κ. Τσίπρας απέρριψε από την αρχή τη δημιουργία μιας εθνικής γραμμής με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, ώστε να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με ισχυρή νομιμοποίηση.
Αντίθετα επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτό το τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα για να εξυπηρετήσει ταπεινές μικροπολιτικές επιδιώξεις, και να δημιουργήσει, όπως νόμιζε, προβλήματα στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Τώρα όχι μόνο δεν πέτυχε εθνική συναίνεση, αλλά δεν μπορεί να πείσει ούτε τον κυβερνητικό του συνέταιρο τον κ. Καμμένο. Άρα διαπραγματεύεται ως κόμμα μειοψηφίας αφού στο θέμα αυτό δεν έχει επίσημη στήριξη από την πλειοψηφία των εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού.
Η πρόταση μομφής είναι το τελευταίο συνταγματικό «όπλο» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έσχατη ανάγκη.
·         Ποια η θέση της ΝΔ για την επομένη του τρίτου προγράμματος ημέρα, αφ’ης στιγμής θεωρεί πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος; Χρειάζεται η οικονομία δίχτυ ασφαλείας, και εάν ναι γιατί η ΝΔ απορρίπτει την εκδοχή της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής;
Η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται την επόμενη μέρα να φέρει ένα κύμα ανατροπής, της μιζέριας, της πνευματικής φτώχειας και της συνολικής υποβάθμισης της Ελληνικής κοινωνίας. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας οραματίζεται τον μέσο Έλληνα να ζει από τα επιδόματα φτώχειας, για να τον κρατάει πολιτικά φυλακισμένο στο κομματικό του ακροατήριο, όπως νομίζει. Εμείς δεν θέλουμε τον Έλληνα εξαρτημένο από την μίζερη «δόση» φτώχειας του κ. Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να φέρουμε πρόοδο, δουλειές, αξιοπρέπεια και ευκαιρίες δημιουργίας στους νέους και τις νέες. Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καθαρή έξοδο φέρνει ούτε φθηνή χρηματοδότηση διασφαλίζει, ούτε και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας δημιουργεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκρίνει μια λύση που θα πετυχαίνει το μικρότερο δυνατό κόστος δανεισμού για την ελληνική οικονομία ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι Έλληνες φορολογούμενοι, ενώ από την άλλη θα εξασφαλίζει την σταθερότητα της οικονομίας ώστε να επιτευχθεί ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργήσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
·         Απορρίπτετε δίχως συζήτηση το προωθούμενο κυβερνητικό σχέδιο για την ΔΕΗ; Σε τι διαφέρει από τη... «μικρή ΔΕΗ», που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση και ποια η τωρινή σας πρόταση για την επιβίωση της επιχείρησης;
Η ακύρωση του σχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» από την κυβέρνηση έχει κοστίσει στη ΔΕΗ περισσότερα από 4,1 δισ. ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο βασικός ενεργειακός πυλώνας της χώρας να έχει χάσει μέσα σε τρία μόλις χρόνια το 80% της χρηματιστηριακής του αξίας, να βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, να παρουσιάζει σημαντικές λειτουργικές ζημιές και να παρουσιάζει τραγικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια, παρότι το καλοκαίρι του 2014 η χρηματιστηριακή αποτίμηση της ΔΕΗ ήταν 2,5 δισ. ευρώ, σήμερα να είναι κάτω από 500 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, οι διεθνής οίκοι αξιολόγησης αποτιμούν τη ΔΕΗ πολύ χαμηλότερα από ό,τι το 2014.
Το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για πώληση των λιγνιτικών μονάδων με το πιο χαμηλό μεταβλητό κόστος λειτουργίας και τις μόνες με ολοκληρωμένες τις περιβαλλοντικές επενδύσεις, φέρνουν τη ΔΕΗ πιο κοντά στην ολοκληρωτική καταστροφή. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι στη ΔΕΗ θα πρέπει να υπάρξει ένας στρατηγικός επενδυτής που θα επενδύσει σοβαρά κεφάλαια στην εταιρεία, θα μετασχηματιστεί το εταιρικό μοντέλο διακυβέρνησης και θα εκσυγχρονίσει της παραγωγικές μονάδες.
·         Απειλείται, κατά την εκτίμησή σας, η ΝΔ από τις εν εξελίξει διεργασίες στις παρυφές της Κεντροδεξιάς; Που θεωρείται πως θα πρέπει να απευθυνθεί κατά προτεραιότητα; στο κεντρώο ή στο δεξιό ακροατήριο;
H Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που θέλουν να δουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους να βελτιώνεται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαχωρίζει τους πολίτες σε μπλε, πράσινους και κόκκινους. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φέρει τον εθνικό διχασμό, γιατί πιστεύει ότι έτσι θα διασωθεί πολιτικά, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.
Η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από καμία διεργασία σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν συμβαίνει.  Αυτό, άλλωστε, είναι απόλυτα θεμιτό και δημοκρατικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει στους Έλληνες για τη «συμφωνία αλήθειας» και ένα πρόγραμμα που θα σταματήσει την Ελλάδα από την κατηφόρα της οπισθοδρόμησης και της μιζέριας, και θα τη βάλει  στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Με αυτό θα ζητήσει τη στήριξη του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.