Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΚΑΡΕΚΛΑ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας


D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής

        Δύο μεγάλα γεγονότα συγκλόνισαν τους Έλληνες αυτές τις ημέρες. Το πρώτο είχε σχέση με το Πολυνομοσχέδιο και το δεύτερο με την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων. Και τα δύο ήταν δυσβάσταχτα και απεχθή, τόσο για την κατάντια της πραγματικής Οικονομίας όσο και για το ξεπούλημα της Ιστορίας, του Πολιτισμού, της Γλώσσας και του Έθνους. Πέρασαν και τα δύο σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες, αφού το δεύτερο, η ονομασία των Σκοπίων, που η Ν.Δ. προσπάθησε να το ακυρώσει με πρόταση μομφής, απορρίφθηκε και η όλη υπόθεση πήρε σάρκα και οστά στις Πρέσπες. Δυστυχώς, οι Τσίπρας – Καμμένος επικύρωσαν την συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας, πριν ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή και γι’ αυτό έστησαν … αψίδα θριάμβου …!
        Το πραξικόπημα των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πέρασε με ψέματα, με υποκρισία, με δημαγωγία και με φιέστες. Έτσι από το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το ΌΧΙ του Ανδρέα Παπανδρέου, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και άλλων Αρχιερέων, φθάσαμε στις … χαρές και στα πανηγύρια στις Πρέσπες. Εκεί, φυσικά, δεν έλλειψε η παρουσία του αστυνομικού κράτους της ψευτοαριστεράς με την ρίψη χημικών. Δεν άφησαν τους Έλληνες να πλησιάσουν τον χώρο, ενώ οι καμπάνες των Ορθοδόξων εκκλησιών χτυπούσαν ΠΕΝΘΙΜΑ.

        Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έχουμε στην πραγματικότητα Τέταρτο Μνημόνιο με δυσβάσταχτη φορολογία, με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με εξαφάνιση των επιδομάτων, με κατάργηση του ΕΚΑΣ, με αύξηση του ΕΝΦΙΑ, αφού φυσικά η Πατρίδα μας έγινε οριστικά ΑΠΟΙΚΙΑ των Γερμανών και των τοκογλύφων. Η χώρα παραμένει σε Εθνική χρεοκοπία και η κρίση του χρέους έχει ξεζουμίσει τις τσέπες των πολιτών. «Θα παραιτηθώ αν είναι να υπογράψω μνημόνιο» έλεγε προεκλογικά τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Καμμένος το 2015. Κι όμως παραμένουν στις Καρέκλες και ψηφίζουν ΝΑΙ σε όλα.
        Το δεύτερο πολύ μεγάλο εθνικό θέμα, η Γλώσσα και η Εθνότητα των Σλάβων των Σκοπίων, είχε τραγικό τέλος για τους Έλληνες. Το ξεπούλημα των Ιερών και των Οσίων έγινε πραξικοπηματικά. Συνταγματική και Κοινοβουλευτική Εκτροπή συνιστά η … νομιμοποίηση της επαίσχυντης συμφωνίας. Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει συνθήκες αποσυσπείρωσης στην κεντροδεξιά, κατέληξε σε ξήλωμα των ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, γύρισαν την πλάτη στον απρόβλεπτο και επικίνδυνο Πάνο Καμμένο.
        Οι Τσίπρας – Καμμένος αγνόησαν ακόμα και απόφαση του Αρείου Πάγου που ήταν ΒΟΜΒΑ για το Σκοπιανό. Το 2003, ένα σωματείο φιλοσκοπιανών σλαβοφώνων στην Δυτική Μακεδονία, θέλησε να αναγνωρισθεί επίσημα. Το εκεί Πρωτοδικείο και Εφετείο, με αποφάσεις απέρριψαν το αίτημα με το εξής αιτιολογικό: «η αναγνώριση του σωματείου αντίκειται προς την Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο του Ελληνικού Κράτους και προκαλεί σύγχυση τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς». Ο Άρειος Πάγος το 2009 έκρινε, πως δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια Μακεδονικός Πολιτισμός και Μακεδονική Γλώσσα στα Σκόπια. Εισηγήτρια για την απόφαση αυτή στον Άρειο Πάγο, κατά παράδοξο τρόπο, ήταν η κυρία Βασιλική Θάνου, τότε Αρεοπαγίτης και σήμερα Νομική Σύμβουλος του πρωθυπουργού.
        Ο Αλυτρωτισμός των Σκοπίων φαίνεται και από τον χάρτη που έχουν στα σχολεία τους όπου Ελληνικές πόλεις, όπως τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Κατερίνη, η Καστοριά, η Φλώρινα, η Έδεσσα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, οι Σέρρες, η Δράμα και η Καβάλα είναι μέρη της Μακεδονίας των Σκοπίων … !
        Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Kirov Gligorov είπε ότι «είμαστε Σλάβοι, που ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ. Δεν έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο». Ο Δήμαρχος των Σκοπίων Miroslav Grcev τόνισε πως «είναι απλά γελοία η σύνδεσή μας με τον Μέγα Αλέξανδρο». Η Ljubica Acevska, πρέσβης της FYROM στις ΗΠΑ λέγει ότι «είμαστε Σλάβοι και μιλάμε Σλαβική γλώσσα». Ο Toni Deskoski, καθηγητής του Δικαίου στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων γράφει επίσης «προσπαθούμε να μετατρέψουμε ένα Σλαβικό έθνος σε Ελληνικό». Τέλος τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο διεκήρυξαν πως «η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και αυτή είναι Ελληνική».
        Όλα αυτά τα αγνόησαν οι Τσίπρας – Καμμένος και γι’ αυτό κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας και ξεπούλησαν την Μακεδονία μόνο και μόνο, για να μείνουν στην ΚΑΡΕΚΛΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ για λίγους μόνον μήνες. Το πραξικόπημα στο θέμα των Σκοπίων φέρνει πιο κοντά τις εκλογές … !
        Είχε άδικο ο Μίκης Θεοδωράκης που μίλησε για ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ δηλαδή για ΠΡΟΔΟΣΙΑ; Πάντως την προδοσία την αγάπησαν πολλοί. Τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όμως ΚΑΝΕΝΑΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.